Quantcast

ANALISIS TAKTIKAL

Video: Lihat Bagaimana Man. City Melepasi Counterpressing Napoli

Pertarungan taktikal di antara Manchester City dan Napoli dalam UCL antara perkara yang tidak harus dilepaskan untuk pengikut taktikal bola sepak.

Di dalam video di bawah ini, City menujukkan cara mereka mengekalkan penguasaan bola dan tidak panik dengan tekanan tinggi (high pressing) yang dikenakan ke atas mereka di blok rendah.

City mengekalkan corak hantaran rendah untuk melepasi (bypassing) blok tekanan Napoli tersebut. Dan ia berjaya diterjemahkan kepada penyudah yang menghasilkan gol.

Apa yang kita boleh rumuskan secara taktikal, mereka membekalkan sokongan yang kuat di antara setiap pemain. Pemain sentiasa bijak mencari ruang untuk menerima bola dan melepaskan hantaran pada masa yang sesuai.

 

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!