VIDEO: Keputusan VAR Mengakibatkan Zlatan Ibrahimovic Dibuang Padang Selepas Insiden Tindak Balas

Zlatan

Legenda dari Sweden yang kini beraksi dalam saingan Major League Soccer (MLS), Zlatan Ibrahimovic dilayangkan kad merah susulan tindak balas yang dilakukannya terhadap pemain Montreal Impact, Michael Petrasso.

Zlatan melakukan tindak balas dengan menampar kepala pemain antarabangsa Kanada itu.

Melihat kepada video yang memaparkan insiden tersebut (Twitter rasmi MLS), Zlatan bertindak sedemikian selepas beliau merasakan Petrasso telah melakukan kekasaran terhadapnya sebelum itu.

Kedua-dua pemain tersebut menyembah ke bumi selepas insiden itu memaksa campur pengadil perlawanan, Ismail Elfath dan menyebabkan rujukan terhadap Video Assistant Referee (VAR) dilakukan.

Ternyata selepas rujukan dibuat, Zlatan Ibrahimovic didapati bersalah apabila beliau dilayangkan kad merah manakala Petrasso mendapat kad kuning pada minit ke-41.

Penyerang LA Galaxy berusia 36 tahun itu telah mencipta tiga jaringan dari lapan perlawanan setelah berkelana ke Amerika Syarikat pada bulan Mac lalu.

Perlawanan tersebut berakhir dengan kemenangan memihak buat LA Galaxy 1-0 menerusi jaringan Ola Kamara pada minit ke-74.

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN