Quantcast

BERITA

Undian UEL 2017/18: Undian Pusingan Pertama Kelayakan

Sebentar tadi, berlangsungnya undian UEFA Europa League musim 2017-18 bagi pusingan pertama dan kedua kelayakan. Tumpuan kali ini terarah kepada gergasi Scotland, Glasgow Rangers.

Selain itu, St. Johnstone yang senegara Rangers turut berada dalam undian tersebut. Berikut undian penuh untuk pusingan pertama kelayakan.

 

 

Undian pusingan kedua kelayakan

UEFA menetapkan juga undian Pusingan Kedua Kelayakan pada hari ini. Galatasaray (Turki) dan Aberdeen (Scotland) antara pemenang trofi Eropah yang menunggu dalam pusingan ini.

Berikut merupakan keputusan undian penuh:

 

Pastinya pusingan kelayakan awal ini menjanjikan aksi menarik. Nama-nama besar pun muncul di pusingan awal dan ia menambah perencah persaingan Europa League musim ini.

Meskipun ia dianggap kejohanan kelas kedua, ia boleh dianggap masih berprestij dan wajar untuk dijulang!

UEFA telah mengambil langkah drastik untuk menjadikan kejohanan ini dalam prestij tersendiri. Kini UEL dipandang lebih serius oleh banyak kelab-kelab besar.

UEL sudah pastinya menguji ketahanan dan konsistensi sesebuah pasukan kerana lebih banyak perlawanan untuk menjuarainya.

Selain itu, pasukan yang bertanding dalam UEL akan berhadapan dengan cabaran penjadualan yang padat serta tidak menentu.

Antara yang mahu dikejar selain daripada trofi, Juara Piala UEL akan terus ke UCL pada musim berikutnya. Itu yang berlaku kepada Manchester United dan Sevilla yang layak ke UCL menerusi tiket juara UEL.

 

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!