UCL 2019/20: Frank Lampard Mahu Chelsea Beri Tentangan Hebat

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Chelsea

Meskipun terpaksa menghadapi saingan Liga Juara-Juara Eropah (UCL) 2019/20 dengan hukuman penggantungan pembelian pemain, Frank Lampard bersikap optimis mahu Chelsea beri tentangan hebat dalam kempen tersebut.

The Blues yang hanya beraksi di Liga Europa [muncul juara] musim lalu kembali ke kancah UCL selepas berjaya menamatkan saingan Liga Perdana Inggeris (EPL) 2018/19 ditempat ketiga.

Berikutan hukuman yang dihadapi Chelsea, Lampard pastinya tidak mempunyai banyak pilihan dalam usaha mara lebih jauh pada edisi kali ini.

”Ia merupakan cabaran besar buat kami sebagai satu pasukan. Kami tahu bahawa kesukaran [penggantungan pembelian pemain] dan dimana kami bagaimana situasi kami. Tetapi, ia seharusnya tidak menjadi penghalang untuk memberikan tentangan yang hebat sekaligus melakukan yang terbaik (Liga Juara-Juara Eropah).”

”Saya merasakan Liga Perdana Inggeris sangat kompetitif dan ia dibuktikan apabila memiliki dua pasukan (seperti Manchester City dan Liverpool). Manchester City jelas merupakan pasukan terbaik dalam dunia bola sepak ketika ini.”

”Saya juga berfikir kelab Inggeris cukup kuat pada ketika ini dan saya mengharapkan ianya berterusan, kerana saya merasakan ia baik untuk kami di England dan EPL.”

”Ia penting buat kami, ini adalah tempat dimana kami sepatutnya berada. Persaingan antara pasukan semakin sukar setiap tahun. Berada tempat ketiga dan memenangi Liga Europa menjadikan mereka dalam kelompok elit.”

Sebagai rekod, Chelsea pernah menjuarai saingan UCL pada musim 2011/12 selepas berjaya menundukkan Bayern Munich menerusi penentuan sepakan penalti 4-3 ketika aksi 120 minit terikat 1-1. Mereka pada ketika itu dibimbing Roberto Di Matteo dan Lampard bertindak selaku ketua pasukan.

PERCUMA: Bandage Mudah Lekat.

Hak Cipta © Semuanya BOLA Sdn. Bhd. 1179367-U