TMJ Rancang Bina Prasarana Perubatan, Hotel JDT & Padang Latihan Baru Bakal Menyusul

Kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) mempunyai beberapa perancangan besar bermula musim hadapan dengan projek pembangunan akar umbi dan fasiliti kelab menjadi keutamaan.

Perkara itu dijelaskan sendiri oleh pemilik kelab tersebut, DYAM Tunku Ismail Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor (TMJ) melalui perkongsian yang disiarkan secara siaran langsung di platform media sosial kelab tersebut pada malam tadi.

Turut tampil dalam siaran langsung tersebut adalah Pengarah Teknikal JDT, Alistair Edwards, dan beberapa pegawai kelab yang lain.

Selain daripada fasiliti Pusat Latihan di Padang Seri Gelam dan Padang Mawar, JDT juga merupakan kelab pertama yang bakal memiliki stadium sendiri.

Stadium Sultan Ibrahim yang kini dalam proses akhir pembinaan dijangka akan disiapkan sepenuhnya menjelang musim baharu Liga Malaysia 2020.

Johor’s Newest Multi-Tech Stadium is Reaching 90% of Completion! <3 ??

Malaysia Super League champions Johor Darul…

Posted by ASEAN Skyline on Tuesday, October 8, 2019

Selain daripada Stadium Sultan Ibrahim yang berkapasiti 40,000 penonton, musim ini turut menyaksikan JDT mencipta sejarah apabila menjadi kelab bola sepak pertama di negara ini yang memiliki bangunan ibu pejabat sendiri.

Menurut penjelasan Pengarah Teknikal JDT, Alistair Edwards sebelum ini apa yang dilakukan oleh JDT pada hari ini hanyalah 40% daripada perancangan.

Sekurang-kurangnya tiga lagi infrastruktur baharu berada di dalam perancangan kelab tersebut untuk dibina pada masa hadapan.

Antaranya adalah Pusat Perubatan dengan bangunan sendiri, Hotel JDT, dan juga pusat latihan yang baharu. Buat masa ini segala kepakaran perubatan milik kelab berada di padang latihan sedia ada di Seri Gelam.

“JDT ada tiga lagi projek yang masih belum dilaksanakan. Secara asasnya, tiga projek tersebut adalah pusat perubatan atau recovery center, kedua ialah JDT Hotel,” ujar baginda dalan sesi siaran langsung itu.

“Kemudian yang ketiga adalah pusat latihan. Pusat latihan yang baru dan besar bagi semua pasukan JDT dalam satu kawasan.

“Jadi ini adalah 3 projek yang masih belum dilaksanakan, tidak akan disiapkan dalam masa terdekat kerana tahun depan kita akan [siapkan pembinaan] stadium dulu dan pusat perubatan, saya harap selepas itu pusat latihan dan juga hotel.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN