Selepas 12 Tahun Di Arsenal, Theo Walcott Bawa Diri Sertai Everton

Theo Walcott akhirnya menamatkan zaman kariernya bersama pasukan Arsenal selepas melengkapkan perpindahan ke Everton baru-baru ini.

Walcott yang menghabiskan masa selama 12 tahun sebagai pemain Arsenal melengkapkan perpindahan sebanyak £20 juta untuk membawa diri ke Goodison Park.

Beliau yang ditawarkan kontrak selama 3 tahun setengah itu menzahirkan perasaan yang bercampur baur terhadap perpindahan ini.

Gambar: The Guardian

Katanya, beliau berasa sedih kerana meninggalkan Arsenal namun gembira akan cabaran yang bakal dihadapinya di Everton.

“Perpindahan ke Everton dari Arsenal merupakan perkara yang menyedihkan namun dalam masa yang sama ia turut membuatkan saya teruja.”

“Saya ingin perbetulkan kembali karier saya dan membawa kemenangan kepada Everton.”

Selain Everton, kelab lama Walcott iaitu Southampton turut dikatakan berminat untuk membawa pulang pemain tersebut.

Akan tetapi, Walcott memilih untuk menghadapi cabaran baharu di Merseyside sebagai salah satu usaha beliau untuk memperoleh tempat dalam skuad Piala Dunia England tahun ini.

Walcott pada musim ini belum lagi memulakan sebarang perlawanan Premier League buat Arsenal pada musim ini.

Beliau berharap Sam Allardyce mampu memulihkan kariernya dan memberikan permulaan yang lebih segar kepada karier bola sepak beliau.

Selain Walcott, seorang bekas pemain Arsenal iaitu Alex Oxlade-Chamberlain pada awal musim membuat keputusan untuk berpindah ke Merseyside dengan menyertai Liverpool.

Keputusannya itu nyata berhasil apabila Jurgen Klopp berjaya memperbaiki kariernya dengan lebih baik sebelum ini.

Jadi, adakah Walcott akan berjaya di Merseyside juga bersama Everton?

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN