Takumi Sasaki Antara Perlu Diberi Perhatian Pertahanan Selangor

Penyerang import Negeri Sembilan, Takumi Sasaki menjadi antara pemain tumpuan untuk aksi minggu ketiga Liga Super 2024/2025 membabitkan antara pasukan itu berdepan cabaran Selangor.

Terdahulu, Negeri Sembilan mencatat kekalahan sulung mereka pada aksi pertama ketika berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT) menerusi keputusan 1-3 di Stadium Sultan Ibrahim (SSI), Iskandar Puteri.

Tatkala ramai menyangkakan skuad Hoben Jang Hoben bakal menjadi pasukan belasahan, jelas Azzmi Aziz memastikan diri mereka mampu sekurangnya untuk memberi sedikit persaingan selain kental menerima asakan bertali arus tuan rumah.

Kelibat pemain dari Jepun, Takumi antara paling mencuri tumpuan pada aksi sulungnya di Malaysia selepas tampil begitu lincah untuk mengatasi pertahanan JDT.

Malah, beberapa peluang turut dicetuskan pemain itu untuk membantu Negeri Sembilan cuba mencipta kejutan mengatasi tuan rumah pada aksi pertama mereka.

Kelincahan, kreatif, serta tekanan tinggi diberikan buat pemain lawan menjadikan beliau sebagai salah satu aset penting buat Negeri Sembilan pada hari ini untuk memberi persaingan buat Selangor.

Apatah lagi gandingan pemain itu bersama barisan pemain tempatan lain juga semakin bagus selain visi dimilikinya untuk membuat hantaran-hantaran berkualiti kepada rakan sepasukan.

Walaupun begitu, cabaran Selangor juga tidak boleh dipandang ringan selepas kejayaan mereka sebelum itu untuk menewaskan Kedah Darul Aman (Kedah).

Atas kertas, kelebihan dilihat lebih terarah buat The Red Giants yang memiliki reputasi serta barisan pemain lebih berkualiti jika dibandingkan pasukan lawan.

Apatah lagi kelibat penyerang muda mereka iaitu Reziq Bani Hani juga tampil begitu menyerlah sewaktu dibawa turun pada separuh masa kedua untuk membantu siri serangan Selangor.

Momentum kemenangan dicatat pada minggu lalu sudah tentu ingin diteruskan oleh Nidzam Jamil pada aksi hari ini dengan Negeri Sembilan sebagai sasaran buat diri mereka untuk mendapatkan tiga mata penuh.

Walaupun begitu, keupayaan pasukan pelawat juga tidak boleh dipandang ringan kerana mereka turut mempunyai beberapa pemain dengan reputasi tinggi untuk cuba mencipta kejutan mengatasi Selangor.

Aksi pada hari ini dijangka bakal tampil sengit dengan kedua pasukan sudah tentu mengimpikan tiga mata penuh serta memberi aksi memberansangkan untuk ditonton semua penyokong.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN