Syed Saddiq: KBS Tidak Boleh Sombong, Perlu Jalin Kerjasama Tingkatkan Kualiti Bola Sepak Negara

Syed Saddiq

Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menegaskan bahawa pihak kementeriannya tidak boleh bersifat meninggi diri dalam usaha menambah baik kualiti bola sepak negara.

Menurut sumber Berita Harian, Syed Saddiq turut melihat kerjasama erat daripada pelbagai pihak amat dituntut bagi merealisasikan harapan semua termasuk jutaan peminat bola sepak tanah air tersebut.

“Pihak Kementerian Belia dan Sukan (KBS) tidak boleh sombong seperti kita tahu semua. Agak penting untuk kita jalin kerjasama dengan semua pihak khususnya mereka yang ikhlas bagi memastikan bola sepak kita dapat ditambah baik.”

“Kerana untuk membangunkan bola sepak negara kita. Satu pihak saja tidak mencukupi untuk kita melangkah dan kita perlu bergerak seperti keluarga.

“Kita senang bersama-sama, kita susah pun bersama-sama. Jadi ini usaha strategik kita usahakan bersama,” ujar Syed Saddiq.

Syed Saddiq yang juga merupakan ahli Perlimen Muar turut beranggapan tiada individu yang boleh merasakan mereka adalah ‘hero’ bagi mengubah senario bola sepak negara.

Ingatan itu turut terarah kepada pihak KBS sendiri menerusi Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP).

Dalam pada itu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman turut hadir pada Majlis Menandatangani Perjanjian Antara FAM dan Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN