Solskjaer Tak Puas Hati Dengan Prestasi Manchester United

Pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer mengakui beliau tidak berpuas hati dengan prestasi skuadnya selepas seri dengan Southampton 1-1 dalam aksi Premier League.

Menurut laman ESPN, Solskjaer mahukan para pemainnya menjadi lebih klinikal apabila mencipta percubaan dalam usaha mencari gol kemenangan.

“Kami bermula dengan baik dan membentuk perlawanan ini kepada apa yang kami mahukan dan dari situ kami perlu jaringkan gol kedua dan ketiga untuk sahkan kemenangan.”

“Kami tidak cukup berkesan. Kami ada banyak peluang untuk jaringkan gol tetapi penyudah itu tidak ada.”

Manchester United beraksi dengan cukup baik pada separuh masa pertama dengan menguasai permainan serta berjaya memperoleh jaringan pendahuluan.

Gol jaringan Daniel James pada minit ke-10 meletakkan pasukan itu dihadapan menerusi rembatan deras kaki kanan yang menewaskan penjaga gol Southampton – Angus Gunn.

Namun pada separuh masa kedua, mereka gagal untuk memanfaatkan peluang untuk mencari tiga mata apabila pasukan tuan rumah beraksi dengan 10 pemain selama 20 minit.

Gol penyamaan Southampton dijaringkan oleh pemain pertahanan mereka iaitu Jannik Vestergaard menerusi tandukan tajam dalam kotak penalti pasukan pelawat.

Dari empat perlawanan, Manchester United sudah dua kali melepaskan tiga mata penuh dari posisi mendahului perlawanan dan ianya terjadi di laman lawan.

Kali pertama adalah ketika seri 1-1 dengan Wolverhampton Wanderers di Molineux.

Leave a Reply