Shakir Hamzah Bakal Sertai Skuad Helang Merah Musim Depan?

Bekas juara Piala Malaysia, Kedah dikatakan bakal membawa masuk pemain skuad kebangsaan Singapura, Muhammad Shakir Hamzah untuk mengisi kuota pemain import Asean dalam saingan Liga Malaysia musim depan.

Pemain pertahanan yang berusia 26 tahun itu ditawarkan kontrak selama setahun untuk menguatkan benteng pertahanan Kedah menurut laporan daripada akhbar Singapura, The Straits Times.

Pemain kelab Home United itu kini bersama pasukan negaranya untuk menghadapi saingan Piala Suzuki AFF 2018 dijangka akan mengadakan perbincangan dengan pihak pengurusan Helang Merah selepas berakhirnya kejohanan itu.

Bagaimanapun setakat ini masih tiada pengumuman rasmi daripada pihak Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) mengenai kemasukan pemain tersebut.

ANTARA FOTO/Wahyu Putro A/kye/16

Jurulatih baharu Kedah kelahiran Singapura, Aidil Sharin Sahak kini sedang menguruskan kemasukan pemain import baharu pihak KFA masih dalam proses perbincangan fasa akhir mengikat pemain import tersebut dan akan mengumumkan status pemain hanya selepas kontrak dimeterai.

Sumber daripada Berita Harian turut mendedahkan, setakat ini hanya lima pemain mereka masih mempunyai kontrak hingga tahun 2019  iaitu Ifwat Akmal Che Kassim, Amirul Hisyam Awang Kechik, Muhd Akhyar Rashid, Muhd Farhan Abu Bakar dan Syawal Nordin.

Manakala pemain tempatan lain dimaklumkan masih mempunyai kontrak hingga hujung November ini dan pihak KFA masih dalam perbincangan berkaitan lanjutan kontrak dan tertakluk kepada persetujuan kedua-dua pihak.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN