Shahrul, Ayimbila Boleh Tampung Ketiadaan Heubach Selama 6 Minggu

Selangor Heubach Nazeem Ayimbila

Pemain pertahanan Selangor, Tim Heubach akan diketepikan selama enam minggu bagi menjalani pembedahan selepas mengalami kecederaan sewaktu perlawanan menentang Kedah pada minggu lalu.

Berita tersebut disahkan oleh Pengarah Sukan Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Michael Feichtenbeiner, namun beliau melahirkan keyakinan bahawa skuad The Red Giants tidak akan terkesan dengan kehilangan tonggak utama mereka itu.

Menurut jurulatih warga Jerman itu, ketiadaan pemain tinggi lampai itu boleh ditampung oleh seorang lagi pemain dari Jerman iaitu Manuel Konrad yang beraksi cemerlang ketika Selangor menewaskan Perak tempoh hari.

“Dia mengalami kecederaan dalam separuh masa pertama dan cuba kekal beraksi bagi membantu pasukan. Dia telah dibawa ke hospital dan perlu menjalani pembedahan,” kata Feichtenbeiner kepada Stadium Astro.

“Kini kami memiliki Manuel Konrad yang sudah bersedia beraksi dan kehadirannya sangat tepat dalam keperluan pasukan untuk mengisi kekosongan ditinggalkan Heubach.”

Heubach tiba di negara ini dengan reputasi tinggi selaku pemain yang pernah beraksi di pentas bola sepak Eropah dan menjadi tonggak utama di bahagian pertahanan Selangor sepanjang musim ini.

Jika merujuk kepada barisan pemain sewaktu menentang Perak, ketua jurulatih Kartsten Neitzel nampaknya sudah pun memberi kepercayaan kepada pemain pertahanan muda Shahrul Nazeem untuk digandingkan bersama Safuwan Baharudin.

Dengan Heubach akan diketepikan dan Konrad juga sudah kembali ke skuad utama, tentunya Jordan Ayimbila akan terus diberi kepercayaan untuk dikekalkan bersama skuad utama selepas membuktikan kematangannya.

Pemain muda dari Ghana itu yang ‘dinaikkan pangkat’ dari Selangor 2 dilihat semakin selesa beraksi di posisi pertahanan kiri dan berhasil mencipta impak positif dengan larian dan gerakan dalam membantu bahagian serangan pasukan.

Neitzel juga masih ada beberapa pemain lain seperti Ashmawi Yakin dan A. Namathevan untuk beraksi di posisi itu sepanjang tempoh pemulihan Heubach.

Kredit Foto: Selangor FC

Page Semuanya BOLA yang lama kini sedang menghadapi masalah. Jadi untuk terus membaca artikel-artikel menarik dan berkualiti, jangan lupa like dan follow page baharu Semuanya BOLA (fb.com/semuanyabolaofficial) dan siaran Telegram (t.me/mysemuanyabola).

Baca juga artikel kami yang lain mengenai perkembangan bola sepak tempatan:

Ifedayo Tenang Berdepan Cabaran Bergson Untuk Perebutan Kasut Emas

Ollerenshaw Pelik Sikap “Bangga Lebih” Feichtenbeiner Selepas Selangor II Ikat JDT II

Bekas Pemain Kebangsaan Ini Jelaskan 8 Sebab Kenapa Skuad Projek FAM-MSN Wajar Dikekalkan

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN