Setien Tak Setuju Dengan Messi

Pengurus Barcelona, Quique Setien tidak bersetuju dengan pandangan kapten pasukan iaitu Lionel Messi.

Quique Setien memberikan respon kepada kenyataan Lionel Messi dalam sidang media sebelum perlawanan beliau.

Messi sebelum ini berkata kepada Mundo Deportivo bahawa Barcelona pada hari ini bukanlah pasukan pilihan utama untuk menguasai Eropah.

Dan Messi menyatakan lagi, Barcelona perlu melakukan banyak perkara lagi untuk menjadi pasukan yang terkuat bagi membolehkan mereka menjuarai Liga Juara-juara Eropah.

BILBAO, SPAIN – FEBRUARY 06: Lionel Messi of FC Barcelona reacts during the Copa del Rey quarter final match between Athletic Bilbao and FC Barcelona at Estadio de San Mames on February 06, 2020 in Bilbao, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Setien jelas sekali tidak bersetuju dengan pandangan yang diutarakan oleh Lionel Messi.

Setien berkata: “Berkenaan dengan komen Messi, ada beberapa perkara yang saya setuju, dan ada beberapa perkara lagi yang saya tak setuju.”

“Benar, anda tidak boleh melakukan kesilapan dalam pertandingan seperti liga juara juara Eropah. Saya telah menyaksikannya dalam 20 tahun ini, bahawa setiap pasukan ada peluang yang sama rata untuk menjadi juara.”

“Ada beberapa perkara yang kita harus perbaiki dan jadikannya lebih baik – itu sangat jelas.”

“Kita bukannya gembira dengan segala perkara, namun kita sudah berkembang secara perlahan-lahan untuk membolehkan kita bersaing dengan mana-mana pasukan.”

Barcelona akan berkunjung ke Itali untuk berhadapan dengan Napoli. Namun Setien berkata, fokus mereka ketika ini adalah aksi La Liga berhadapan dengan Eibar.

Barcelona kini masih lagi ketinggalan satu mata di belakang pendahulu, Real Madrid dalam carta La Liga.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN