Sebenarnya Man United Tak Perlukan Donny Van de Beek

Donny Van De Beek

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Kehadiran Donny Van de Beek nyata memberikan harapan besar kepada penyokong Manchester United untuk melihat perubahan di bahagian tengah.

Namun apa yang berlaku sekarang tidaklah seperti yang diharapkan, pemain muda tersebut masih lagi menjadi muka yang sering disisihkan Ole Gunnar Solskjaer di bangku simpanan.

Ramai penyokong mula mempersoal keputusan Solskjaer, kenapa beliau masih lagi mengutamakan Fred, Scott McTominay dan juga Paul Pogba.

Bagi bekas pemain mereka iaitu Patrice Evra, sebenarnya perpindahan Van de Beek ke Old Trafford adalah sebuah kesilapan.

Hal ini kerana, beliau berasakan pembelian tersebut adalah sia-sia buat Manchester United.

“Kita tak perlukan dia, itulah kebenarannya,” tanya Evra.

“Kenapa kita beli dia kalau pemain itu hanya menonton perlawanan dari tempat duduk penonton sahaja.”

Kenyataan Evra itu juga turut disokong oleh Gary Neviile yang mengatakan pembelian pemain itu dianggap sebagai membazir.

“Sepatutnya pemain berharga £40 juta seperti beliau lazimnya dengan mudah akan menjadi pemain utama pasukan.”

“Tetapi apa yang kita nampak adalah pemain tersebut tidak berada dalam perancangan pengurus untuk setiap perlawanan. Ianya menjadikan perkara ini satu misteri.”

Untuk rekod, Van de Beek telah melakukan tujuh penampilan untuk Manchester United musim ini tetapi belum hanya mengumpul 59 minit sahaja dari aksi Premier League.

Van de Beek merupakan pemain simpanan yang tidak digunakan pada aksi menentang Chelsea tempoh hari.

Baca juga artikel kami mengenai Van de Beek:

Van de Beek Dedahkan Hampir Sertai Tottenham Kerana Bergwijn

Ejen Berang Dengan Minit Perlawanan Van De Beek Dalam Kempen EPL

Juan Mata: Donny Van De Beek Seorang Pemain Yang Bijak

Leave a Reply