Ryan Giggs ‘Kantoi’ Cabul Wanita, Bakal Terlepas Kendali Wales Di EURO 2020

Ryan Giggs

Pengurus Wales, Ryan Giggs sekali lagi terpalit dengan kontroversi berkaitan wanita apabila beliau didakwa kerana menyerang dua wanita di England.

Menurut laporan BBC News, Giggs bukan menyerang seorang malah dua orang wanita di Salford dengan kesalahan tersebut berlaku pada bulan November 2020.

Bekas pemain Manchester United itu didakwa atas kesalahan menyerang wanita dengan cuba memaksa dan mengawal mangsa.

Giggs telah dihadapkan ke mahkamah kerana perbuatan buruknya ini dan memilih untuk tidak mengaku kesalahan yang dilakukannya dihadapan hakim walaupun mangsa mempunyai kecederaan kecil sewaktu insiden berlaku.

Lebih mengejutkan, Giggs turut dikaitkan dengan beberapa lagi isu yang seumpamanya berlaku dari Disember 2017 hingga November 2020.

Apa yang terjadi ini pastinya mencalarkan reputasinya sebagai pengurus Wales, dan misinya tertumpu untuk membersihkan namanya sahaja.

“Saya fokus sepenuhnya untuk membersihkan nama saya. Saya menghormati penuh proses undang-undang dan betapa seriusnya isu ini.”

Oleh kerana itu, Giggs bakal terlepas untuk mengendalikan skuad Wales dalam aksi EURO 2020 yang bakal dilangsungkan pertengahan tahun ini di serata Eropah.

Tempatnya akan diganti oleh pembantunya iaitu Robert Page.

Bagi FA Wales pula, mereka akan melakukan perbincangan terperinci mengenai situasi Giggs serta impak kes beliau kepada persatuan serta pasukan kebangsaan.

Wales bakal berdepan Switzerland, Itali dan Turki dalam saingan peringkat kumpulan EURO 2020.

Baca juga artikel kami mengenai Ryan Giggs:

Giggs Nafi Tuduhan Kasari Teman Wanita

Giggs Mahu Manchester United Beli Lebih Ramai Pemain

Chelsea, Neville & Giggs Beri Penginapan Hotel Percuma Untuk Kakitangan Kesihatan Awam

Leave a Reply