Rusia 2018: Twitter & Astro Jalin Kerjasama Bagi Kongsi Kemeriahan Piala Dunia Di Malaysia

Piala Dunia

Kurang dua minggu sahaja lagi saingan Piala Dunia 2018 di Rusia bakal membuka tirainya dengan perlawanan pembukaan akan menemukan tuan rumah, Rusia bertemu wakil dari Asia, Arab Saudi.

Bagi terus menyemarakkan kehangatan Piala Dunia di tanah air, pihak Twitter dan Astro telah menjalinkan kerjasama erat dalam memberikan informasi secara lebih dekat buat para pengguna setia media sosial tersebut.

Kerjasama itu bakal merangkumi beberapa aspek antaranya maklumat jaringan terkini (goal alert) pada hari perlawanan, video ulangan jaringan dari setiap sudut, detik menarik dan juga koleksi klip video pemain menyerlah pada setiap perlawanan.

Ketua Perkongsian Sukan Twitter Asia Tenggara, Maurizio Barbieri jelas gembira dengan kerjasama yang dijalinkan pihaknya dengan Astro.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Astro bagi membawakan kandungan aksi Piala Dunia secara eksklusif seperti analisis pakar dan video sorotan di Twitter bersama-sama perbualan dan ‘tweet’ pada waktu sebenar(perlawanan).”

”Rakyat Malaysia begitu bersemangat terhadap bola sepak dan para peminat seharusnya terus ke Astro dan Twitter untuk melihat dan membicarakan tentang apa yang berlaku sepanjang kejohanan tersebut berlangsung.”

Bagi Ketua Sukan Astro, CK Lee, beliau berkata: ”Astro mengharapkan agar dapat mewujudkan perbualan yang meriah dan menarik dalam kalangan rakyat Malaysia terhadap detik Piala Dunia kegemaran mereka dengan klip ‘near-live’ kami di @stadiumastro.”

”Jadi, ikuti @stadiumastro di Twitter untuk pengalaman Piala Dunia paling lebih sosial dan digital.”

Kerjasama terbaru ini merupakan kesinambungan di antara pihak Twitter dan Astro yang sebelum ini pernah bekerjasama dalam Liga Perdana Inggeris, F1, MotoGP, PGA dan Asian Tour (Golf), Tenis (Grand Slam) dan Liga Juara-Juara Asia.

Foto: Mirror UK

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN