Qatar 2022: Samurai Biru Rebah Di Tangan Costa Rica Walaupun Dominasi Perlawanan

Jepun Costa Rica Piala Dunia Qatar 2022

Wakil Asia di kejohanan Piala Dunia, Jepun mempersia-siakan peluang untuk mara ke pusingan kalah mati selepas tumpas kepada Costa Rica dalam aksi yang berlangsung di Stadium Ahmad bin Ali.

Skuad Samurai Biru turun sebagai pasukan pilihan selepas mengejutkan Jerman dan ternyata memiliki statistik yang jauh lebih baik sepanjang perlawanan.

Namun jaringan yang menentukan pemenang menjadi milik Costa Rica yang beraksi secara defensif selepas dimalukan 7-0 kepada Sepanyol dalam aksi pembukaan kumpulan tempoh hari.

Gol Keysher Fuller ketika perlawanan berbaki 10 minit mengesahkan kemenangan pertama Los Ticos di kejohanan ini dan memastikan skuad kendalian Luis Fernando Suarez itu masih berpeluang untuk mara ke pusingan kalah mati.

Ini bemaksud peluang masih terbuka buat semua pasukan dalam kumpulan E selepas tiga pasukan terikat dengan tiga mata sebelum perhitungan antara Jerman dan Sepanyol yang bakal berlangsung lebih lewat.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN