PKNS Akan Umumkan Jurulatih Baru, Berminat Dapatkan Semula Guerra

PKNS dijangka akan mengumumkan pengendali baru pasukan itu pada 22 November ini, ataupun esok. Nama Datuk K. Rajagobal sudah pun disebut sebagai jurulatih baru tersebut.

K. Rajagobal kali terakhir menjadi ketua jurulatih pasukan Sarawak. Musim lalu, Datuk K. Rajagobal tidak melatih mana-mana pasukan.

Tidak sampai 24 jam dimumumkan keluar JDT, semalam Pengurus PKNS FC, Mahfizul Rusydin Abdul Rashid memberitahu Stadium Astro yang pihak PKNS FC berminat untuk membawa semula Gabriel Guerra ke dalam pasukan PKNS.

Ini kerana, menurut Mahfizul, Guerra seorang pemain yang berkualiti dan ia sangat diperlukan di dalam pasukan PKNS.

Guerra gagal mendapatkan kontrak baru bersama JDT. Guerra membantu JDT menjuarai Liga Super dan Piala Malaysia pada musim 2017.

JDT mengesahkan mereka tidak menyambung kontrak Guerra dan kemudian melepaskan juga Gonzalo Cabrera.

PKNS juga mengesahkan Nurridzuan Abu Hassan, Faidzat Ghazali dan K. Ruben sebagai pemain baru pasukan mereka.

Musim lalu PKNS berbelanja besar namun gagal mendapatkan hasil yang lebih baik. Jadi, mereka berharap musim baru akan lebih baik dengan kehadiran K. Rajagobal dan beberapa tonggak baru dalam pasukan mereka.

 

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN