PKNP FC Mahu Elak Daripada Menjadi Mangsa Belasahan JDT

Tugas berat sedang menanti pasukan kelab Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP FC) apabila bakal berkunjung ke Larkin untuk menentang juara liga super 5 kali, Johor Darul Ta’zim (JDT) sabtu ini.

Bagaimanapun, Ketua jurulatih PKNP FC, Abu Bakar Fadzim berkata dalam stadium astro melahirkan kebimbangan anak buahnya akan dibelasah dengan jaringan yang besar berikutan kepincangan benteng pertahanan pasukan itu.

Minggu lalu, PKNP FC tewas kepada Pahang dengan jaringan 3-0 sehingga mengundang rasa tidak puas hati pengendali skuad itu yang menyifatkan pemain importnya hanya indah khabar dari rupa. Pemain yang dimaksudkannya ialah dua pemain yang berstatus skuad kebangsaan iaitu Amani Aguinaldo (Filipina) dan Siyovush Asrorov (Tajikistan).

“Jika corak yang sama ketika menentang Pahang dipamerkan, saya pasti kami akan dibelasah JDT pula.

“Mereka adalah pasukan terbaik negara dan kami akan menghadapi masalah jika melakukan kesilapan-kesilapan mudah,” katanya.

Foro: PKNP FC

Abu Bakar berkata dia akan berusaha meningkatkan keyakinan anak buahnya terutama pemain di bahagian benteng untuk menghadapi ujian getir nanti.

“Ini ujian paling getir buat PKNP FC kerana bertemu lawan handalan.

“Suka atau tidak, pemain kena berikan kesungguhan dan persembahan terbaik mereka untuk mengelak menjadi mangsa JDT, ” katanya.

FOTO: PKNP FC

Mengulas mengenai prestasi pemain ketika bertemu skuad Tok Gajah, Abu Bakar berkata pemainnya terlalu menghormati lawan sehingga gagal menampilkan corak permainan sebenar.

“Mereka tidak mempamerkan aksi seperti biasa gara-gara terlalu menghormati pemain lawan.

“Jadi, saya harap anak buah saya akan turun dengan tekad tinggi biarpun memang mustahil kami mampu melakukan sebarang kejutan di Larkin, ” tambahnya.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN