Pertama Kali Menyertai Latihan, Alisson Becker Mengakui Seperti Sudah Lama Bersama Pasukan

Alisson

Penjaga gol baharu Liverpool, Alisson Becker yang baru sahaja menyertai latihan pasukan buat pertama kali menyifatkan beliau seperti sudah lama bersama kelab Merseyside tersebut.

Penjaga gol termahal dunia itu sudah menyertai sesi latihan Liverpool di Perancis.

Pembelian bernilai £65 juta itu merupakan bekas penjaga gol utama AS Roma dan memilih untuk ke Liverpool sebaik sahaja saingan Piala Dunia 2018 tamat.

Bercakap kepada laman web rasmi kelab, Alisson begitu teruja untuk menikmati cabaran baharu dalam karier bola sepak beliau.

”Ia akan menjadi hari yang hebat di mana saya menantikannya.”

”Saya telah menikmati rehat yang baik bersama keluarga tetapi kami semua tidak sabar untuk merasakan musim baru yang bakal tiba nanti.”

”Ia hanya merupakan hari pertama buat saya dan saya merasakan seperti sudah lama bersama pasukan.”

”Walaupun dua minggu ini kelihatan seperti tidak terlalu lama, ia cukup buat kami untuk bersedia bagi menghadapi perlawanan sulung bertemu West Ham United.”

”Kami akan bermain dua perlawanan persahabatan sebelum perlawanan ini dan saya pasti kerja keras pasukan yang telah ditetapkan setakat ini akan membantu saya untuk masuk ke dalam pasukan secepat yang mungkin.”

”Untuk saya dapat 100% bersedia bagi menghadapi perlawanan pertama Liga Perdana Inggeris dengan cara yang baik.”

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN