Quantcast

BERITA

VIDEO: Koleksi Insiden Perkauman Yang Berlaku Dalam Bola Sepak

Masalah perkauman ini berlaku di mana-mana sahaja, malah dalam bola sepak juga.

Bola sepak sering dikaitkan sebagai permainan yang indah. Walaupun indah, ia tetap mempunyai sudut cela dalam sukan ini.

Sudut cela itu adalah perkauman dalam bola sepak. Sejak bertahun, ramai pemain yang menjadi mangsa perkauman terutamanya pemain-pemain yang berkulit gelap.

Dalam video ini, anda akan dipersembahkan dengan insiden-insiden perkauman yang cukup pedih jika kita tonton semula dengan teliti.

Dari insiden perkauman terhadap Mario Balotelli sehingga membuatkan beliau menangis di bangku simpanan ke insiden Dani Alves memakan pisang yang dicampak oleh penyokong lawan hingga ke peristwa Kevin Prince Boateng mengamuk. Semuanya anda boleh tonton dalam video ini.

Hapuskan perkauman dalam bola sepak!

Baca juga: Akhbar Jerman Dedahkan Arsenal Mahukan Thomas Tuchel Ganti Wenger

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!