“Penyerang Yang Baik”- K. Devan Pertimbang Shahrel Fikri Selaku Bintang Utama Negeri Sembilan

Penyerang bertubuh tegap, Shahrel Fikri Md Fauzi dijangka bakal menggegarkan kembali arena bola sepak tempatan, setelah mengharungi musim agak suram sejak musim lalu.

Menyertai Negeri Sembilan pada musim ini, Shahrel pastinya mengimpikan sentuhan berbisanya kembali dibangkitkan untuk menjadi sebagai salah seorang penyerang tempatan yang menyerlah.

Malah sejak beberapa perlawanan ini bersama Negeri Sembilan, kelibat Shahrel jelas memberi impak besar di posisi serangan pasukan menerusi kelincahan dipamerkan di atas padang.

Walaupun begitu, ketika ini Shahrel lebih banyak bermula dari bangku simpanan dan hanya sekali diberi peluang untuk beraksi dalam kesebelasan utama.

Disebabkan itu, pemain tersebut kini dilaporkan bakal diberi peluang pada masa akan datang untuk membarisi kesebelasan utama Negeri Sembilan.

Menurut pengendali utama Negeri Sembilan iaitu K. Devan, Shahrel kini dalam proses untuk dipersiapkan sepenuhnya supaya mampu beraksi penuh dalam tempoh 90 minit perlawanan masa akan datang.

“Kita sedang membuat perancangan untuk Shahrel Fikri boleh beraksi dalam tempoh 90 minit sekali gus memainkan peranan lebih besar sebagai peneraju jentera serangan pasukan.

“Persiapan untuk dia dijangka akan dapat dilakukan ketika rehat iaitu selepas perlawanan Liga Super menentang Kedah Darul Aman (Kedah) di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, 28 April nanti.

“Selepas perlawanan itu, saya rasa kita akan dapat persiapkan beliau untuk dia dapat beraksi bagi 90 minit permainan, berbanding ketika ini sebagai pemain gantian,” katanya menerusi Harian Metro.

Pada masa sama, Devan turut menganggap kehadiran Shahrel sangat penting buat pasukan untuk menangani isu yang dihadapi kelab tersebut iaitu kekurangan dalam menghasilkan gol.

“Shahrel Fikri memiliki watak penyerang yang baik kerana dia sentiasa fokus untuk menjaringkan gol setiap kali beraksi, malah pergerakannya dalam kawasan gol lawan sering mengelirukan pihak lawan.

“Setiap kali dia bermain keupayaannya menjaringkan gol adalah tinggi, malah dia juga boleh menjaringkan gol dalam situasi sukar,” katanya lagi.

Musim ini menyaksikan Shahrel sudah pun meledak dua gol serta satu bantuan jaringan dengan memberi impak yang cukup besar menerusi kelincahan beliau untuk bergandingan bersama Casagrande di posisi serangan.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN