Penjaga Gol JDT2 Luah Kekecewaan, Perlawanan Diteruskan Walaupun Memudaratkan

Penjaga gol kedua pasukan JDT2 Samuel Somerville tampil mengkritik komisioner perlawanan di antara pasukan Kelantan menentang JDT2 – yang berlangsung di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu Kelantan.

Perlawanan dilangsungkan dalam keadaan padang yang bertakung dengan air kerana hujan. Lantas Somerville mempersoalkan Kenapa perlawanan tersebut tetap diteruskan dan tidak ditunda.

Menurut Samuel Somerville, keadaan padang semalam boleh menyebabkan risiko kecederaan kepada pemain. Ini kerana bola tidak boleh bergolek ataupun melantun.

Samuel Somerville ternyata tidak percaya apabila isu keselamatan pemain di atas Padang. Beliau kemudian mendedahkan tidak ada pemeriksaan sebaiknya dalam keputusan mereka untuk meneruskan perlawanan.

Menerusi twitternya, Samuel berkata; “Betapa gilanya apabila; tidak kira berapa banyak air bertakung di atas padang – selagi lagi tidak ada petir selagi itu perlawanan di Malaysia ini akan diteruskan.”

“Tidak ada pemeriksaan untuk melihat sama ada bola itu boleh bergolek ataupun melantun. Sememangnya tidak mengambil kisah tentang keselamatan pemain.”

Perlawanan tersebut berakhir dengan keputusan 1-1. Mungkin perkara ini akan mendapat perhatian daripada Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) selepas ini.Semoga apa yang diluahkan oleh Samuel Somerville ini mendapat perhatian daripada pegawai yang terlibat. Pasti mereka ada penjelasan tersendiri.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN