Pengendali B-17 Negara Akui Pening Pilih Senarai Pemain Terbaik Ke Thailand

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pengendali skuad kebangsaan bawah 17 (B-17) iaitu Osmera Omaro mengakui berpuas hati dengan prestasi semasa ditampilkan oleh para pemain kendaliannya selepas mengharungi dua aksi persahabatan.

Skuad negara B-17 bakal mengharungi tugas getir di Thailand tidak lama lagi untuk menjadi salah satu negara yang menyertai saingan Piala Asia B-17 selepas berjaya mendapatkan slot tersebut menerusi pusingan kelayakan sebelum itu.

Tampil dengan pelbagai persiapan dibuat, skuad B-17 turut menjalani kem latihan pusat sebelum itu di Qatar untuk mengadakan beberapa aksi persahabatan bersama kelab tempatan sana.

Setelah pulang dengan keputusan positif, Malaysia B-17 turut menjalani dua lagi aksi persahabatan bertemu dua negara yang mempunyai reputasi baik dalam bola sepak iaitu Uzbekistan B-17 serta Arab Saudi B-17.

Walaupun gagal mencatat sebarang kemenangan atau seri, pengendali malaysia B-17, Osmera tetap berpuas hati dan mengakui ada peningkatan dipamerkan oleh pasukan tersebut selepas mengharungi dua aksi itu.

Jelas Osmera, ada peningkatan positif telah dipamerkan oleh para pemain secara keseluruhan walaupun mereka mencatat dua kekalahan dalam aksi yang berlangsung di Stadium UiTM, Shah Alam.

3 Cara Nak ‘Upgrade’ Pengalaman Layan Liga Malaysia Anda

Pengendali tersebut juga percaya jika segala kelemahan yang dikesan itu berjaya diatasi, skuad B-17 mampu memberi saingan terbaik kepada pasukan lawan pada saingan tersebut.

“Berdepan lawan dengan kualiti seperti Arab Saudi, kita boleh tunjukkan corak permainan yang baik. Kita tolak beberapa kesilapan kritikal dan secara keseluruhan, ia persembahan yang baik.

“Kita bermain secara kombinasi, dapat menyerap asakan mereka dan ini satu perkembangan baik dari segi pembangunan. Cuma kita tahu kita juga perlu tunjukkan keputusan yang baik.

“Kita kurangkan kesilapan, perbetulkan beberapa bahagian dan dengan sedikit tuah, kita boleh main dan saya rasa kita boleh memberi saingan nanti,” katanya menerusi Berita Harian.

Pada masa sama, Osmera juga mengakui kini agak pening buat beliau untuk memilih rantaian pemain terbaik bagi mengharungi saingan Piala Asia B-17 nanti.

Apa tidaknya, setiap pemain kini mempamerkan aksi yang cukup baik dan seimbang membabitkan kesebelasan utama serta di bangku simpanan setelah diberi peluang.

“Beberapa pemain di lapisan kedua kita menunjukkan aksi yang lebih baik. Pemain yang masuk tadi (lawan Arab Saudi) nampaknya menunjukkan persembahan lebih baik daripada pemain yang kita biasa gunakan.

“Mereka adalah pemain yang baik cuma lambat matang, jadi ini memberikan kita masalah untuk memilih kerana kita ada ramai pemain,” katanya akhir sekali.

Leave a Reply