Pemain Negeri Sembilan Resah Dengan Keputusan Lalu, Enggan Dilabel Sebagai Pakar Seri

Juara Liga Premier musim lalu iaitu Negeri Sembilan seolah masih lagi belum dapat menyesuaikan diri dalam permainan ketika saingan liga kembali bersambung Sabtu lalu.

Berdepan Melaka United dalam pertembungan ‘Naning Derby’, skuad kendalian K. Devan gagal untuk mencipta kemenangan atau merekodkan jaringan di Stadium Hang Jebat biar pun beraksi dengan dua tonggak import baharu mereka.

Perkara ini nyata menjadi keresahan dalam kalangan penyokong Negeri Sembilan dan mereka menuntut agar pasukan mampu memberikan sesuatu lebih baik pada perlawanan seterusnya untuk mengutip tiga mata penuh.

Jelas Nasrullah Hanif Johan selaku penolong ketua pasukan, beliau sedar akan pentingnya untuk kembali mencipta kebangkitan pada perlawanan seterusnya dengan mencipta kemenangan agar kedudukan kelab diwakilinya mampu mengukuhkan kedudukan dalam carta liga.

Menurut beliau, empat keputusan seri dilakar setakat ini daripada sembilan perlawanan dihadapi bukan sesuatu yang positif dan jumlah kutipan mata tersebut bakal menjejaskan kedudukan mereka setakat ini dalam saingan Liga Super.

“Bukan sahaja penyokong merasa resah, malah kami sebagai pemain juga bimbang dengan keputusan perlawanan tempoh hari kerana pasukan perlukan kemenangan untuk memastikan kedudukan dalam carta liga lebih kukuh.

Kami juga tidak mahu dilabelkan sebagai pakar seri kerana ia bukan matlamat yang dimahukan, namun saya yakin dan percaya jentera serangan pasukan akan lebih berbisa pada perlawanan akan datang.

“Ada kemungkinan gandingan pemain import baharu, Yashir Pinto (pemain tengah) dan Gustavo Almeida (penyerang) memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan keserasian dalam pasukan,” katanya menerusi Arena Metro.

Dalam masa sama, Nasrullah juga menjelaskan rakan sepasukan lain kini sudah pun melupakan aksi lesu mereka ketika menentang Melaka United dan bermotivasi untuk perlawanan seterusnya.

Beliau juga menambah, keputusan perlawanan lalu dijadikan sebagai pengajaran buat semua agar Negeri Sembilan mampu kembali bangkit untuk mencatat kemenangan menentang Sri Pahang nanti.

Negeri Sembilan bakal melayan kunjungan Sri Pahang pada Sabtu ini di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi bagi aksi Liga Super minggu 11.

Menurut Nasrullah lagi, para pemain kini juga dilihat memasang tekad untuk memberi persembahan terbaik dalam perlawanan sekali gus menyakinkan kembali para penyokong yang hadir dengan membawa pulang tiga mata penuh.

Untuk rekod, setakat ini Negeri Sembilan berada di kedudukan ketiga carta Liga Super dengan 16 mata diraih daripada sembilan perlawanan dihadapi mereka.

Sumber:
Harian Metro

Leave a Reply