Quantcast

BERITA

Pemain Muda Liverpool, Harvey Elliot Mohon Maaf Kerana Perlekeh Harry Kane

Pemain berusia 16 tahun yang baharu menyertai Liverpool, Harvey Elliot telah memohon maaf kepada Harry Kane selepas video dirinya menghamburkan kata-kata offensif dan berunsur penghinaan terhadap penyerang Tottenham Hotspur itu menjadi tular.

Elliot memuatnaik video tersebut di Snapchat selepas Tottenham tewas kepada Liverpool di perlawanan akhir UEFA Champions League pada Jun lalu.

Melalui satu kenyataan, Elliot berkata beliau menyesal atas tindakan tersebut dan menekankan kandungan video tersebut tidak menggambarkan dirinya yang sebenar atau bagaimana beliau dibesarkan.

“Saya sedar tindakan tersebut adalah tidak matang dan tidak masuk akal,” ujar beliau.

“Video tersebut diambil ketika bergurau bersama rakan-rakan di persekitaran yang sepatutnya memilili privasi. Ia tidak disasarkan kepada mana-mana individu.

“Saya dengan sepenuh hati mahu meminta maaf kepada sesiapa yang terkesan dengan video tersebut, dan telah menjadi tular di internet.

Pemain tengah itu melakukan debut profesional pada usia 15 tahun dan 174 hari, sebelum menyertai Liverpool dari Fulham pada awal minggu ini.