PDRM Tidak Perlu Guna Hasil Hak Penyiaran Langsai Hutang

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

PDRM FA sudah ada cara lain untuk melunaskan tunggakan gaji pemain. Itulah perkara yang ditekankan oleh Setiausaha Kehormat PDRM FA, Zulkefly Yahya kepada Sinar Harian pada hari ini.

Malah Zulkefly memberi jaminan bahawa wang hasil hak penyiaran pada musim ini turut tidak digunakan untuk tujuan tersebut.

Sebaliknya wang hak penyiaran yang akan diterima dari Malaysian Football League (MFL) pada musim ini akan diginakan untuk mengurus pasukan di saingan Liga Malaysia pada musim ini.

“Wang tersebut [hak penyiaran] akan kita gunakan untuk menguruskan pasukan musim ini. Untuk hutang gaji pemain, kita ada cara lain untuk bayar balik,” kata Zulkefly.

PDRM FA sebelum ini menjadi pasukan tunggal yang dikenakan pemotongan tiga mata oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) selepas gagal menyelesaikan tunggakan gaji pada selepas 31 Januari lalu.

Malah persatuan tersebut berisiko berhadapan hukuman lebih berat sekiranya terus gagal menyediakan pelan penyelesaian yang dipersetujui oleh semua pihak menjelang tarikh akhir 28 Februari hadapan.

Bagaimanapun Zulkefly tidak menjelaskan mekanisme yang akan diguna pakai oleh persatuan itu untuk melangsaikan hutang tersebut.

“Pihak MFL memang masih belum memberitahu kami jumlah sebenar wang hak penyiaran tersebut tetapi kami yakin ia sekitar RM1 juta. Apapun Alhamdulillah, kita sangat gembira dan ia berita baik dengan MFL begitu komited akan membantu menerusi wang hak penyiaran,” tambah beliau lagi mengenai jumlah hak penyiaran.

Leave a Reply