Pahang Belum Ada Kesebelasan Utama Berdepan Selangor

Pahang Liga Super 2020

Biarpun terdapat beberapa perkara positif mula ditampilkan oleh Pahang menjelang sepak mula CIMB Liga Super 2020, masalah utama mereka masih belum selesai.

Pahang belum ada kesebelasan utama untuk berdepan Selangor dengan dua tonggak masih dalam fasa pemulihan – Mohamadou Sumareh dan Herold Goulon.

Selain itu, beberapa pemain tonggak musim lalu juga sudah meninggalkan ruang untuk diisi segera seperti posisi Safuwan Baharudin dan Matt Davies.

Pemain-pemain import baharu seperti Ivan Carlos yang masuk mengambil alih posisi Lazarus Kaimbi dilihat masih bergelut mencari rentak bersama pasukan.

Pengendali Pahang, Dollah Salleh turut mengakui persiapan Tok Gajah musim ini sedikit terganggu dan hanya enam aksi persahabatan sahaja yang dilalui mereka.

“Jika diikutkan persiapan Pahang musim ini agak rumit. Bukan sahaja berdepan masalah kecederaan tapi faktor pemain import yang baru bersama Pahang.

“Saya menerima kehadiran pemain import baru agak lewat ketika saingan hampir bermula dan kini masih tercari-cari kesebelasan terbaik untuk perlawanan pertama bertemu Selangor,” jelas Dollah Salleh yang dipetik berkata kepada Berita Harian.

“Dalam perlawanan persahabatan pun kita hanya sempat mengadakan enam perlawanan sahaja dengan menyenaraikan pemain sedia ada,” tambah Dollah Salleh.

Bercakap kepada BERNAMA pula, Dollah Salleh menjelaskan yang tiada sebarang sasaran untuk Pahang musim depan dalam semua pertandingan yang disertai.

Selaku naib juara Liga Super 2019 dan semifinalis Piala FA dan Piala Malaysia, sedikit pelik apabila tiada sebarang sasaran diletakkan untuk skuadnya musim ini.

“Saya tidak berani untuk bercakap tentang sasaran tahun ini, cuma menggalas nama pasukan Pahang, kita sudah pasti mahu yang terbaik.

“Saya sendiri masih tercari-cari kesebelasan utama Pahang,” jelasnya mengenai situasi pasukan sambil menegaskan keserasian pemain perlu dibentuk dahulu.

“Kecederaan menyebabkan Sumareh tidak dapat diturunkan dalam lima atau enam perlawanan persahabatan sebelum ini, manakala Goulon sudah 20 hari tidak dapat beraksi kerana baru sembuh,” maklumnya mengenai situasi kecederaan pemain.

“Prestasi pemain import baharu, Ivan Carlos pula kelihatan goyah pada awalnya tetapi kini semakin baik dan berharap aksinya lebih baik apabila beliau mula beraksi di peringkat tertinggi,” ulas Dollah Salleh mengenai prestasi Ivan Carlos.

KREDIT FOTO: PAHANG FA

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN