Nidzam Adzha: Kuala Lumpur Di Landasan Tepat, Perlu Kekalkan Momentum

Kuala Lumpur

Aksi lebih mencabar menanti pasukan Kuala Lumpur dalam dua perlawanan seterusnya tatkala mereka ketika ini menghuni tangga kedua saingan Liga Premier 2020 tanpa sebarang kekalahan selepas mengharungi 6 perlawanan.

Skuad kendalian Nidzam Adzha Yusof terus memberi tekanan kepada pendahulu liga Pulau Pinang selepas menang 2-0 ke atas Kelantan United,Jumaat lalu. Mereka kini berkongsi 14 mata dengan Pulau Pinang namun dibezakan dengan jumlah jaringan.

Walau bagaimanapun, bekas pengendali Kedah itu menjangkakan kedudukan mereka itu tidak akan bertahan lama sekiranya barisan pemain tidak meneruskan usaha keras bagi menghadapi dua perlawanan akan datang apabila bakal berdepan Terengganu FC II (TFC II) pada Jumaat ini dan Pulau Pinang pada Sabtu depan.

Ini kerana kedua-dua pasukan lawan tersebut dalam momentum terbaik untuk mencalar rekod bersih tanpa kalah Kuala Lumpur terutaman TFC II yang hanya dibezakan dua mata sahaja untuk kini berada di tangga ketiga liga.

“Kemenangan 2-0 ke atas Kelantan United ini merupakan keputusan memuaskan untuk kami dan ini kali pertama kami tidak dibolosi sebarang gol selepas 6 perlawanan berlangsung.

“Memandangkan Kuala Lumpur belum lagi tewas, dua perlawanan akan datang selepas ini pastinya akan sangat getir untuk kami kerana akan menentang TFC II dan Pulau Pinang.

“Kedudukan TFC II tidak jauh dengan pasukan kami, jadi mereka pasti akan melawan habis-habisan, dan selepas itu Pulau Pinang juga masih kekal dengan kemenangan berterusan, dan dua perlawanan ini pasti tidak mudah untuk kami.

“Tetapi Alhamdulillah setakat ini secara keseluruhan pasukan berada di landasan yang betul dalam harungi musim 2020 dan diharapkan barisan pemain dapat mengekalkan momentum yang ada selepas ini,” jelasnya.

Kredit featured image: Kuala Lumpur Hawks

Baca artikel lain dari kami mengenai saingan Liga Premier Malaysia 2020:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN