Nicklas Bendtner Didenda Wolfsburg Selepas Bergambar Dengan Kereta Mercedes

Dalam bola sepak, ada dua jenis pemain terkenal.

Pertama, pemain yang terkenal kerana pencapaiannya di padang seperti Kevin de Bruyne, Bas Dost, Julian Draxler dan Diego Benaglio.

Kemudian, ada pemain yang terkenal kerana kontroversinya di luar padang seperti Nicklas Bendtner.

Terbaru pemain yang terkenal dengan gelaran Lord Bendtner ini didenda oleh kelabnya, VfL Wolfsburg selepas memuat naik gambarnya bersama kereta Mercedes Benz di akaun Instagram beliau.

https://www.instagram.com/p/BB3Kelmg_re/

Hal ini sudah pastinya dianggap serius oleh Wolfsburg, kelab bola sepak dimiliki oleh Volkswagen dan diasas oleh pekerja Volkswagen pada 1940-an.

Seperti yang tertera dalam klausa kontrak setiap pemain dan staf, mana-mana pemain dan staf pengurusan Wolfsburg dilarang bergambar dengan mana-mana jenama pesaing Volkswagen.

Pengarah Sukan Wolfsburg, Klaus Allofs mengesahkan Bendtner telah didenda.

“Ia satu kesalahan dan dia perlu membayarnya.”

Bendtner pernah didenda £80,000 dan digantung satu perlawanan atas kesalahan hampir sama apabila menayang seluar dalam yang tertera nama penajanya ketika meraikan jaringannya menentang Portugal dalam EURO 2012.

Baca juga: Bintang Muda Wolfsburg, Junior Malanda Terkorban Dalam Nahas Kemalangan Jalan Raya

Sumber:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN