MSL 2019: JDT Dan Pahang Kongsi Mata Dan Kekal Tak Kalah

JDT terlebih dahulu di hadaoan menerusi Gonzalo Cabrera pada minit ke-15. Beliau diberikan ruang sangat besar ketika menerima hantaran Leandro. Cabrera memperdaya pertahanan Pahang dan meleretkan bola ke gawang gol.

Segalanya bermula apabila Muslim Ahmad menolak bola lemah dan dirampas oleh Leandro.

Tersentak dengan gol awal itu, Pahang cuba memberikan respon segera. Namun JDT bertahan dengan baik. Sehinggalah minit ke-38 apabila Pahang menyamakan kedudukan menerusi Herold Goulon. Ianya berpucan daripada sepakan percuma Saddil Ramdani yang disudahkan oleh Goulon.

Pada babak akhir separuh masa pertama, berlaku insiden panas apabila Mauricio dilayangkan kad kuning kedua dan dibuang padang.

Bersambung babak kedua, JDT memasukkan Adam Nor Azlin dan mengeluarkan Leandro.

Saddil Ramdani melakukan percubaan pada awal separuh masa kedua, namun ianya tidak menerjah gawang.

Selepas itu, JDT kelihatan bermain lebih baik dan Pahang kelihatan masih bergelut untuk memanfaatkan kelebihan seorang pemain.

Safawi Rasid hampir meletakkan JDT di hadapan menerusi voli deras yang melantun pada bahagian bawah palang. Namun begitu, penjaga garisan menyatakan bola masih belum melepasi garisan gol sepenuhnya. Safawi agak kecewa dengan keputusan pengadil.

Pada minit ke-63, Safawi menguji Helmi Eliza dengan percubaan jarak dekat. Namun diselamatkan oleh Helmi Eliza.

Minit ke-85, Sumareh mencipta peluang gol terbaik Pahang untuk separuh masa kedua. Namun Ze Love gagal menyentuh hantaran tersebut. Tindakan susulan Zuhair Aizat juga menghampakan.

Perlawanan berakhir dengan 1-1. Keputusan seri ini bermakna kedudukan carta Liga Super 2019 tidak berubah selepas LS11. Kedua-dua pasukan meneruskan rekod tanpa kalah musim ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN