MLS: Carlos Vela Atasi Zlatan Ibrahimovic Bagi Raih Anugerah Pemain Paling Bernilai

Vela

Penyerang utama Los Angeles FC, Carlos Vela berjaya mengatasi pencabar terdekat, Zlatan Ibrahimovic yang sekaligus menobatkannya selaku Pemain Paling Bernilai (MVP) Major League Soccer (MLS) 2019.

Kejayaan itu lebih bermakna apabila menjadikan pemain berusia 30 tahun tersebut sebagai pemain pertama dari Mexico yang memenangi anugerah ini.

Zlatan Ibrahimovic yang beraksi untuk LA Galaxy berada di tempat kedua manakala pemenang musim lalu, Josef Martinez di tempat ketiga.

Menurut sumber Goal, Vela menerima 80.33% undian daripada pemain, 65% daripada undian kelab manakala daripada pengamal media pula beliau mendapat 64% undian.

Penyerang kelahiran Cancun, Mexico itu nyata menikmati musim yang gemilang setelah mencetak 34 jaringan sepanjang musim yang sekaligus menjadikannya penjaring terbanyak, berkelebihan tiga gol di hadapan Ibrahimovic.

”Pada saya [anugerah] ini hanya sebagai ganjaran terhadap segala usaha, kerja seharian ketika sesi latihan. Saya sangat gembira untuk mendapatkan trofi ini,” ujar Carlos Vela bercakap ketika majlis penghargaan di Los Angeles, semalam.

 

 

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN