Mirip Wajah Penjaga Gol Indonesia, Mark Adam Akui Sengaja Lepaskan Gol

Dua kali Safawi Rasid menewaskan penjaga gawang Indonesia, Muhammad Ridho pada malam tadi untuk memberikan kemenangan 2-0 kepada Malaysia di perlawanan pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023.

Gol pertama hadir melalui sepakan percuma kaki kiri penyerang Safawi pada minit ke-30 perlawanan, yang melencong cantik ke arah kiri penjaga gol Madura United itu.

Penjaga gol Indonesia, Muhammad Ridho

Minit ke-73, penyerang sayap JDT yang dinobatkan sebagai pemain paling bernilai Liga Malaysia tersebut sekali lagi menewaskan Ridho.

Kali ini, Safawi memanfaatkan kesilapan pemain pertahanan lawan, Yanto Basna sebelum merembat deras untuk mengegarkan jaring Indonesia.

Selain daripada dua jaringan menarik Safawi Rasid yang memberikan kemenangan kepada Malaysia, antara yang menarik perhatian Netizen adalah wajah penjaga gawang Indonesia, Muhammad Ridho yang mirip wajah penyanyi dan artis terkenal kelahiran Filipina, Mark Adam.

 

View this post on Instagram

 

Iyaaa itu betul saya, saya bagi bola masuk tuk HARIMAU MALAYA taniah ??????

A post shared by Mark Adam Official (@markadam1079) on

Sedar akan cakap-cakap Netizen di alam maya, Mark sempat melakukan tangkap layar dan berseloroh mengenai wajah beliau dan Ridho yang seiras.

“Iyaa itu betul saya, saya bagi bola masuk tuk HARIMAU MALAYA. Tahniah,” ujar beliau dalam muat naik di Instagram tersebut.

Mark Adam

Perlawanan menentang Malaysia pada malam tadi adalah penampilan ketiga Muhammad Ridho bersama skuad kebangsaan Garuda.

Merupakan seorang penyanyi, pelawak dan juga seorang pelakon, beliau sudah bermastautin di Malaysia sejak 2001.

 

 

 

Leave a Reply