Messi: Kami Tiada Duit, Macam Mana Barca Nak Bawa Masuk Neymar?

Messi Neymar

Bintang Barcelona, Lionel Messi meragui kemampuan pasukannya untuk memikat kembali pemain lincah, Neymar Jr yang sebelum ini dikaitkan dengan perpindahan semula ke kelab gergasi Sepanyol itu.

Neymar mencuri tumpuan dunia pada musim 2017/18 apabila memecahkan rekod perpindahan termahal dunia selepas menyertai Paris Saint-Germain (PSG) dengan yuran perpindahan bernilai €222 juta sekali gus megatasi rekod yang sebelum ini dipegang bekas rakan sepasukannya, Ousmane Dembele [€105 juta].

Selepas empat musim bersama PSG, terdapat spekulasi yang mula mengatakan Neymar ingin kembali bergandingan dengan Messi di Nou Camp.

Bagaimanapun, Messi merasakan adalah sesuatu yang sukar buat The Blaugrana untuk merealisasikan perkara tersebut berikutan nilai tinggi dipegang oleh Neymar.

”Bagaimana nak membayar kepada Paris untuk mendapatkan Neymar?” Ujar Messi menurut laporan dikeluarkan Goal.

”Bukan sesuatu yang mudah. Ia merupakan situasi yang sukar buat presiden baharu Barcelona nanti. Dia perlu menjadi lebih bijak, mendapatkan segalanya secara teratur dan melakukan banyak perubahan untuk memastikan ianya lancar.”

”Ia juga sukar untuk membawa masuk pemain kerana kami memerlukan duit dan kami pun tiada duit.”

”Terdapat beberapa pemain penting yang kami perlu kekalkan mereka di kelab ini dan kami perlu membayar mereka.”

”Dia [Neymar] berkata, ‘Saya berminat untuk bermain bersama.”

”Ya, kami ada berhubung dari semasa ke semasa antara kami bertiga [termasuk Luis Suarez] pada setiap hari.”

”Kami tetap menjaga persahabatan kami,” tambah Messi lagi.

Kredit featured image: Ira L. Black/Corbis via Getty Images

Baca artikel lain dari kami mengenai kedua-dua pemain ini:

Neymar Dedahkan Lionel Messi Sentiasa Berikan Sokongan Ketika Di Barcelona

Messi Dedah Neymar Menyesal Tinggalkan Barcelona

Neymar: Saya Mahu Kembali Bergandingan Bersama Messi

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN