Stesen Kereta Api Bertemakan Lionel Messi Dibuka Di Buenos Aires

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Bintang sensasi Barcelona, Lionel Messi sering dicanang-canangkan sebagai pemain terbaik dunia dalam generasinya.

Malah, tidak keterlaluan jika dikatakan dia adalah pemain bola sepak terbaik sepanjang zaman.

Maka tidak hairanlah apabila sebuah pengurusan stesen kereta api di Buenos Aires, Argentina mengabadikan kehebatan Messi di tempat kerja mereka.

messi tren 5

Stesen keretapi yang telah diubah suai tersebut adalah stesen Jose Hernandez, sebuah hentian keretapi di Buenes Aires yang terletak kira-kira 300km dari tempat lahir Messi.

messi tren 2

Salah satu tarikan terpenting di stesen keretapi ini adalah arca inovatif karya Leandro Sivori.

Arca ini bakal berubah bentuk bergantung kepada sudut anda melihatnya. Ia bertemakan babak-babak penting dalam perjalanan karier Messi.

messi tren 4

Setiap inci dari stesen keretapi tersebut bertemakan Lionel Messi. Daripada papan iklan di sepanjang dinding, arca-arca menarik serta beberapa biji bola sepak yang dihias indah.

messi tren 3

Mungkin, jika anda berpeluang ke Buenes Aires, anda perlu singgah di stesen ini untuk merasai sendiri pengalamannya!