MDSB Sokong Penuh Hasrat Selangor United, Sedia Bantu Persediaan Stadium Sungai Besar

Stadium Sungai Besar

Pemilihan Stadium Sungai Besar sebagai gelanggang utama Selangor United musim depan pada pentas Liga Premier bukan sahaja mampu menghidupkan minat penduduk setempat kepada bola sepak tetapi merancakkan kegiatan ekonomi secara keseluruhan di bandar Sabak Bernam.

Antara sektor yang dijangka mendapat suntikan apabila Selangor United kembali ke Sabak Bernam ialah bidang perhotelan, perniagaan penduduk setempat serta mempromosikan Sabak Bernam yang jarang mendapat perhatian daripada pihak luar.

Justeru, Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) melalui wakilnya, Zahairul Abdul Rahman berkata, mereka akan sentiasa menyokong penuh hasrat Selangor United serta bersedia membantu pihak Malaysian Football League(MFL) dalam tempoh beberapa bulan ini bagi memastikan Stadium Sungai Besar bersedia sepenuhnya sebelum sepak mula musim 2020.

“Stadium Sungai Besar sebenarnya merupakan satu kebanggaan kepada seluruh warga Sabak Bernam sejak dahulu kerana banyak pertandingan diadakan di sini termasuk Piala FAM, Piala Emas Raja-raja, Piala Presiden dan Piala Belia yang melibatkan Selangor United.

“Hadirnya Liga Premier ke sini akan menaikkan lagi minat warga Sabak Bernam terhadap bola sepak dan sukan. Bukan sekadar sukan kerana saya rasa ia akan menjana perkembangan ekonomi di sini secara tidak langsung.

“Perhotelan, sektor perniagaan yang libatkan makanan dan sebarang aktiviti melibatkan pelancongan secara tidak langsung akan perkenalkan nama Sabak Bernam yang mungkin kurang diketahui,” katanya pada pertemuan MFL bersama pegawai Selangor United dan MDSB yang melakukan pemeriksaan bersama di Stadium Sungai Besar.

Mengenai proses menaik taraf Stadium Sungai Besar, Zahairul sedia membantu MFL dan Selangor United sekiranya ada aspek teknikal yang perlu segera diperbaiki.

Berdasarkan pemerhatian awal, beliau yakin tidak banyak kerja-kerja naik taraf yang perlu dilakukan kecuali beberapa aspek berhubung lampu limpah dan penyediaan langkah keselamatan.

“Pertemuan dengan MFL agak positif dan saya jangkakan perkara seperti lampu limpah, padang dan penyediaan aspek teknikal berhubung keselamatan sahaja akan diperbaiki.

“Kami telah lakukan persediaan awal sebelum ini kerana sebelum ini aksi Piala FAM ada diadakan di sini dan melalui hadirnya MFL yang dijangka mahu membantu akan mencantikkan lagi stadium ini, ” katanya.

Dalam pada itu, Setiausaha Selangor United Mohd. Nizam Hashim berharap, suasana meriah ketika mereka bermain pada Piala FAM di Sungai Besar akan kembali dirasai.

Selepas jumlah penyokong yang begitu rendah di Stadium Majlis Perbandaran Selayang sepanjang musim ini, beliau berharap 2020 akan menjadi sinar buat Selangor United yang dahagakan sokongan peminat.

“Selama tiga tahun kami di Sungai Besar, respon yang diberikan komuniti di sini begitu baik kerana kami boleh mendapat 1,000 penyokong untuk datang tetapi berbeza di Selayang yang mana paling tinggi pun kami boleh dapat 500 orang penonton

“Melalui sokongan MFL, kami ucapkan terima kasih kerana impian untuk kami kembali di sini hampir menjadi kenyataan dan kami sedia mengikuti apa sahaja disarankan MFL, ” katanya.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN