Marcelo Anjur Pertandingan FB Share, Beri Hadiah Pingat Juara UEFA Champions League

Ini sesuatu yang gila.

Bek kiri Real Madrid, Marcelo yang bergelar juara UEFA Champions League 2016 baru-baru ini mahu menghadiahkan pingat juara UEFA Champions League miliknya hanya semata-mata untuk menaikkan profil beliau di Facebook.

Marcelo merupakan pemain kesebelasan utama Real Madrid yang menewaskan Atletico Madrid 5-3 dalam penentuan penalti selepas terikat 1-1 selepas 90 minit dan masa tambahan untuk bergelar juara UEFA Champions League 2016.

Beliau merupakan salah seorang pengambil sepakan penalti untuk pasukannya pada malam bersejarah di San Siro itu.

Ia adalah kejuaraan UEFA Champions League kedua untuk Marcelo selepas kejayaan menewaskan pasukan sama – di Lisbon – semasa perlawanan akhir UEFA Champions League 2014.

Nampak gayanya Marcelo hanya memerlukan satu pingat sahaja selepas mengumum akan menghadiahkan pingat juara UEFA Champions League 2016 miliknya beserta but baru Adidas X16, jika anda menceritakan ‘pengalaman bergelar juara’ dan ‘share’ statusnya.

Cerita ‘pengalaman bergelar juara’ yang paling digemari oleh Marcelo akan menerima hadiah tersebut.

Tarikh tutup pertandingan ini adalah pada Sabtu, 4 Jun 2016 ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN