Manzoor Hargai Kerja Keras Semua Pihak, Mahu Barisan Pemain Terus Fokus

Manzoor

Ketua jurulatih Pulau Pinang, Manzoor Azwira menganggap kejayaan menjuarai saingan Liga Premier 2020 julung kalinya merupakan sesuatu yang luar biasa selepas tujuh tahun tanpa trofi.

Pulau Pinang mengesahkan kejuaraan tersebut selepas menang ke atas Kelantan United 4-0 pada Jumaat lalu di mana kejayaan itu adalah kemenangan kelapan pasukan itu pada musim ini selepas bermain 10 perlawanan.

Kekal dengan rekod bersih tanpa kalah, Pulau Pinang gah menghuni takhta liga dengan 26 mata untuk memastikan trofi Liga Premier menjadi milik mereka selepas sekian lamanya.

Justeru, Manzoor sangat berbesar hati dengan kejayaan tersebut sambil menyifatkan ia tidak akan berlaku tanpa kerja keras dan disiplin barisan pemain sepanjang musim 2020 biarpun terpaksa berdepan juga cabaran pandemik Covid-19.

“Pertama sekali, saya mengucapkan syukur dan tahniah kepada semua pemain, barisan kejurulatihan lain, bahagian pengurusan pasukan serta penyokong setia Pulau Pinang kerana tanpa mereka, kita tidak akan berada di tahap ini.

“Sebenarnya kami ada dua sasaran, untuk layak ke CIMB Liga Super 2021 dan seterusnya jadi juara Liga Premier, jadi semestinya ini adalah pencapaian luar biasa dan bonus terbaik untuk kami.

“Kami ada satu lagi perlawanan terakhir liga dan selepas itu, misi lebih besar untuk pasukan harungi saingan TM Piala Malaysia pula, jadi penting untuk pemain terus fokus selepas ini”, katanya.

Perlawanan terakhir liga akan menyaksikan Pulau Pinang bakal menentang Terengganu FC II, pada Jumaat ini.

Kredit featured image: FA Penang

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN