Malaysia Kalah 4-1 Sekali Lagi Dengan Korea Utara

Pasukan Malaysia berhadapan dengan Korea Utara untuk aksi ke-5 kelayakan Piala Asia peringkat kumpulan.

Nelo Vingada melakukan perubahan drastik dalam kesebelasan utama beliau. Menurunkan pemain seperti Azam Azih di tengah dan merehatkan Safiq Rahim.

Kim Ju Song menjadi masalah utama skuad Malaysia malam ini. Ju Song menjaringkan hatrik pada separuh masa pertama. Jaringan beliau adalah pada minit ke-15, minit ke-20 dan minit ke-44.

Bersambung babak kedua, Korea Utara menjaringkan gol ke-4 pada minit ke-79 menerusi Park Kwang Ryong.

Malaysia menjaringkan gol sagu hati menerusi Safawi Rasid pada minit ke-85. Jaringan ke-2 beliau ke atas Korea Utara dalam tempoh 3 hari.

Tamat perlawanan Malaysia kalah dengan skor yang identikal dengan sebelum ini kalah 4-1. 0 mata dari Buriram, 2 gol dan bolos 8.

Kekalahan ini meletakkan Malaysia di tangga tercorot kumpulan B. Malaysia yang sebelum ini secara matematik sudah terkeluar kini secara rasmi gagal layak ke Piala Asia 2019.

Korea Utara pula kini berada di tangga ke-2 dan meninggalkan Hong Kong dengan 3 mata di belakang mereka. Hong Kong dan Lebanon masih belum turun beraksi.

Rekod buruk Vingada dengan skuad Malaysia berterusan. Vingada masih belum merasai sebarang kemenangan dengan Malaysia. Presiden FAM sebelum ini memberitahu baginda akan mengadakan mesyuarat khas berkenaan prestasi semasa skuad Malaysia.

*Kredit foto: FAM

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN