Lihat Bagaimana Rutin Harian Victor Moses Ketika Di Pusat Latihan Chelsea

Moses

Pemain bek sayap Chelsea, Victor Moses telah berkongsikan rutin harian beliau di Pusat Latihan Cobham dalam satu temuramah bersama laman web rasmi Chelsea FC.

Menurut pemain berusia 27 tahun kelahiran Nigeria itu, beliau akan sampai awal ke pusat latihan kelab tersebut kira-kira jam 8.30 pagi dan dikhabarkan latihan pasukan bermula pada jam 10.30 pagi.

Ini bermakna Moses akan sampai dua jam lebih awal sebelum bermulanya sesi latihan.

”Saya akan datang ke pusat latihan sedikit awal, dalam lingkungan jam 8.30 pagi. Saya akan bersarapan di rumah dan kemudiannya terus bergerak ke Cobham.”

”Telur hancur dan roti menjadi pilihan saya ketika sarapan.”

”Setibanya saya disana, saya akan pergi untuk mendapatkan urutan dan ke gimnasium bagi menghabiskan masa untuk membina kembali otot-otot saya.”

”Selepas itu saya hanya berehat dan menonton televisyen sebelum sesi latihan pasukan bermula.”

Pemain skuad kebangsaan Nigeria ini juga turut berkongsikan bahawa beliau amat selesa dengan keadaan cuaca persekitaran latihan yang tidak terlalu panas dan juga tidak hujan.

Selepas tamat sesi latihan pasukan pula, Victor Moses akan kembali ke bilik rawatan untuk sekali lagi menerima urutan.

”Selepas tamat sesi latihan, saya akan kembali ke bilik rawatan untuk melakukan urutan. Selepas itu saya akan ke kolam renang dan kemudian mandi air panas untuk proses pemulihan.”

”Kadangkala saya akan ke gimnasium tetapi bukanlah pada setiap masa.”

Sebelum pulang ke kediamannya pula, Moses lebih gemar menikmati makan tengahari di Cobham. Pasta dan ayam serta beberapa jenis sayur-sayuran sering menjadi sajian pilihan buatnya untuk dinikmati.

Begitulah rutin harian yang dilakukan oleh salah seorang pemain bola sepak profesional terkenal dunia. Semoga ianya dapat diikuti para pemain di Malaysia.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN