Leandro Velazquez Teruskan Dominasi JDT Dalam Anugerah Pemain Terbaik Bulanan Liga Super

Leandro Velazquez

Pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Leandro Velazquez diangkat sebagai pemenang bagi Anugerah Pemain Terbaik Bulanan Liga Super 2023 untuk bulan April.

Pertandingan yang dianjurkan oleh PFA Malaysia ini menyaksikan Velazquez memenangi pertarungan lima penjuru melibatkan kesemua calon yang terdiri daripada pemain import.

Velazquez memperoleh gelaran tersebut selepas menewaskan pemain-pemain seperti Soony Saad (Penang), Ayron del Valle (Selangor), Stefano Brundo (Sri Pahang) dan Paulo Josue (Kuala Lumpur City).

Kemenangan ini menyaksikan kualiti Velazquez sebagai pemain tengah terus mendapat perhatian dan pujian apabila pada April lalu, pemain ini menjadi nadi penting JDT di bahagian tengah dalam misi mereka untuk mengekalkan rekod tanpa kalah.

Selain itu, Velazquez turut menjaringkan tiga gol pada bulan April untuk melengkapkan persembahan cemerlangnya.

Apa yang menjadikan kemenangan ini lebih signifikan adalah dominasi JDT dalam anugerah ini cukup mantap dan diteruskan dengan jayanya.

Hal ini kerana, sebelum ini anugerah ini berjaya ditawan oleh Arif Aiman ketika ianya dipertandingkan bagi mencari jagoan untuk bulan Februari dan Mac serentak.

Kemenangan ini juga menjadi petanda betapa pentingnya Velazquez kepada JDT untuk sekian lamanya menabur bakti kepada Harimau Selatan.

Tahniah kami ucapkan kepada Velazquez atas kejayaan ini!

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN