Lawan ‘Budak Sekolah’ Pun Lingkup, Apa Sudah Jadi Dengan Kelantan United?

Kelantan United Skuad Projek FAM-MSN

Pengendali Kelantan United, Nazrulerwan Makmor mengakui terkejut dengan aksi yang ditampilkan oleh pemainnya selepas tewas mengejut kepada Skuad Projek FAM-MSN tempoh hari.

Beliau menyifatkan anak buahnya tidak berdisiplin di atas padang yang membolehkan lawan mampu meledak jaringan.

Baginya pemain Kelantan United seolah-olah memandang rendah atas kemampuan skuad kendalian Yusri Che Lah itu sekali gus menghukum pasukan di laman sendiri untuk meraih kekalahan kali ketiga berturut-turut.

“Saya terkejut, pemain saya tidak berdisiplin di atas padang terutamanya di barisan pertahanan, jadi inilah yang kami dapat,” ujarnnya.

“Pemain-pemain saya memandang rendah terhadap skuad Projek FAM-MSN dan kita sepatutnya dah tahu yang mereka memang akan bermain lebih dari 100 peratus jadi inilah akibat yang kami dapat.

“Saya akan buat rombakan kecil dan akan ada beberapa pemain yang akan diketepikan menjelang aksi menentang Kuching City nanti.”

Dalam pada itu, ketua jurulatih Skuad Projek FAM-MSN, Yusri Che Lah mengharapkan kemenangan pertama yang diraih ke atas Kelantan United semalam menyuntik motivasi tinggi untuk pasukan terus berjuang dalam baki dua lagi aksi Liga Premier.

Kemenangan tipis 1-0 ini cukup bermakna selepas bergelut dalam 17 perlawanan terakhir untuk mereka berada di tangga tercorot dan Yusri tetap berbangga dengan kerja keras anak buahnya yang tidak berputus untuk cuba meraih mata buat pasukan.

Jelasnya, meskipun hanya berbaki dua perlawanan sahaja lagi, tetapi itu tidak menghalang barisan pemain untuk terus berjuang sehingga ke perlawanan terakhir dan mengharapkan mereka mampu untuk menghadiahkan mata dalam aksi akan datang menentang Perak FC II dan Kuching City FC.

“Syukur atas kemenangan pertama untuk musim ini dan kita datang ke sini dengan sasaran untuk tidak bolos banyak gol kerana semua tahu dalam perlawanan terdahulu, kita selalu tewas dengan jaringan besar,” kata Yusri

“Perjalanan untuk pusingan kedua liga ini saya nampak banyak peningkatan, tidaklah terlalu bagus sangat tetapi saya boleh nampak pemain ambil peluang yang ada untuk jaringkan gol dan ianya hadir betul-betul dalam keadaan yang amat kami perlukan.

“Baki perlawanan ini, kami akan cuba mengekang kesilapan dan saya harap kemenangan ini dapat beri lebih motivasi untuk mereka berjuang kerana sebelum ini mereka tidak mampu untuk mengatakan yang mereka boleh menang, tetapi kali ini kita dapat menang.”

Kekalahan Kelantan United semalam meletakkan mereka di kedudukan kelapan Liga Premier manakala Skuad Projek FAM-MSN masih lagi di tangga tercorot dengan enam mata.

Satu lagi aksi berlangsung semalam turut menyaksikan Johor Darul Ta’zim (JDT II) menang 3-2 ke atas Terengganu FC II. – MFL

Leave a Reply