La Liga: Courtois Diiktiraf Terbaik Januari

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Penjaga gol nombor satu Belgium dan Real Madrid, Thibaut Courtois akhirnya berjaya memenangi Anugerah Pemain Terbaik La Liga untuk bulan Januari 2020.

Aksi cemerlang Courtois membantu Real Madrid untuk kekal di puncak liga sepanjang bulan Januari telah membolehkan beliau memenangi anugerah itu.

Beliau membantu Real Madrid menang 3 perlawanan sepanjang bulan Januari dan hanya bolos sekali sahaja.

Berikut adalah keputusan liga yang dicatatkan Real Madrid dengan adanya Courtois berkawal di gawang:

Getafe 0-3 Real Madrid

Real Madrid 2-1 Sevilla

Valladolid 0-1 Real Madrid

Courtois berhadapan dengan detik sukar pada musim pertama di Real Madrid. Beliau juga bergelut pada awal musim ini.

Namun perlahan lahan beliau mengorak langkah untuk kembali kepada prestasi terbaik beliau.

Beliau kini sudah 18 perlawanan tak tewas bersama dengan Real Madrid dalam semua pertandingan.

Real Madrid membeli Courtois dari Chelsea dalam perpindahan beliau yang penuh kontroversi selepas pemain itu mendesak Chelsea melepaskannya.

Courtois enggan pulang ke England ketika itu dan ponteng beberapa sesi latihan.

Pastinya penyokong Real Madrid berharap penjaga gol mereka itu akan meneruskan peningkatan di dalam permainannya.

Leave a Reply