Kualiti Penyudah Kpah Sherman Mampu Kekalkan Rekod Tanpa Kalah Sri Pahang

Kpah Sherman pada musim ini meneruskan rentak konsisten beliau dalam saingan Liga Malaysia (Liga M), dengan mempamerkan aksi cemerlang bersama pasukan baharunya, Sri Pahang.

Selepas beberapa musim berada di Malaysia, kualiti penyudah yang dimiliki oleh Sherman jelas tidak boleh diragui walaupun kerap bertukar pasukan dan rakan pemain.

Bersama Sri Pahang, pemain ini berjaya membantu pasukan tersebut daripada segi kualiti penyudah serta kerap membantu pemain serangan lain dalam menjana setiap gerakan-gerakan berbahaya.

Kelibat beliau untuk aksi seterusnya ini berdepan Penang pastinya akan memberi rasa gerun buat pertahanan pelawat dalam usaha untuk mengekang setiap asakan cuba dibuat oleh penyerang kebangsaan Liberia itu.

Tatkala rakan sepasukan beliau iaitu Lucas da Silva masih belum mencapai tahap sebenar selepas mengalami kecederaan, hadirnya Sherman di posisi hadapan untuk terus memberi impak berkualiti buat Sri Pahang.

Sehingga 10 perlawanan ini, Sherman telah pun meledak lima gol serta mencipta dua bantuan jaringan secara keseluruhan, selain bermula sebagai kesebelasan utama dalam semua aksi.

Daripada kadar rembatan dibuat, Sherman telah pun melepaskan tujuh percubaan tepat dengan peratus ketepatan sebanyak 46.7% menerusi statistik dikeluarkan oleh Liga Bolasepak Malaysia (MFL).

Memiliki kekuatan fizikal serta ketinggian yang cukup baik, Sherman merupakan seorang pemain yang bijak meletakkan diri di posisi terbaik untuk menerima umpanan selain tidak bermasalah untuk mencipta kombinasi permainan bersama rakan sepasukan lain.

Untuk aksi berdepan Penang malam ini, pastinya pertahanan pelawat menyedari statistik yang dimiliki oleh Sherman berada dalam keadaan cukup baik sebagai salah satu penyerang import musim 2023.

Menentang lawan yang masih belum merekodkan sebarang kekalahan musim ini dalam aksi Liga Super bukannya sesuatu yang perlu diambil ringan oleh mana-mana pasukan.

Pastimya Penang menyedari hakikat tersebut, dan beberapa percaturan sudah tentu dibuat oleh barisan kejurulatihan kelab berkenaan untuk cuba mencipta peluang menewaskan Tok Gajah.

Apapun, beraksi di gelanggang lawan iaitu Stadium Darul Makmur bukannya suatu yang mudah untuk dihadapi selepas dijangka ramai para penyokong Tok Gajah akan tiba untuk memberi sorakan penuh buat pasukan mereka.

Penang juga pastinya ingin meneruskan momentum mereka untuk mencipta kemenangan ketiga berturut-turut dalam saingan Liga Super dan terus memberi persaingan sengit musim ini.

Leave a Reply