INFOGRAFIK: Kronologi Pergaduhan Agen Yaya Toure, Dimitri Seluk vs Pep Guardiola

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pergaduhan agen Yaya Toure, Dimitri Seluk dengan Pep Guardiola sebenarnya sudah bermula sejak kliennya dijual oleh Guardiola (ketika itu masih mengurus Barcelona) ke Manchester City.

Sejak itu Dimitri Seluk tidak pernah berhenti menyerang Guardiola secara verbal di media.

Kredit kepada Guardiola. Anda tak boleh lawan api dengan api. Jadi beliau lebih banyak berdiam diri berbanding membuang masanya dengan membalas kenyataan Seluk.

Bagaimanapun itu masih tidak cukup untuk menghentikan serangan verbal Seluk. Sehinggakan kami sendiri dah keliru dengan jumlah kenyataan Seluk terhadap Guardiola dan masa beliau membuat kenyataan tersebut.

Jadi kami sediakan kronologi pergaduhan mereka.

1

2

3

4

Muat turun infografik ini (klik link ini)

Leave a Reply