Khabar Angin Ke Perak Tidak Benar, Syamim Balik Semula Ke Felda United

Akhbar tempatan berita harian melaporkan bekas pemain tengah Pahang, Ahmad Syamim Yahya mengesahkan beliau bakal menyarung jersi pasukan lamanya, Felda United musim depan.

“Saya memilih untuk kembali ke pangkuan Felda United kerana seronok dan puas hati dengan pengurusan pasukan terutama sepanjang tiga musim bersama mereka sebelum ini.

“Ini bukan bermakna saya tidak suka dengan pengurusan Persatuan Bolasepak Negeri Pahang (PBNP) yang melayan saya dengan baik sekali sepanjang berada di sini,” katanya kepada wartawa berita harian.

Syamim Yahya/Foto: Asiana.my

Menurut pemain kelahiran Raub, Pahang itu, kehadiran jurulatih berpengalaman B Sathianathan yang membimbing Felda United turut menarik minatnya untuk kembali beraksi dengan pasukan lamanya itu.

Beliau turut menjelaskan sebelum ini pernah menerima tawaran Sathianathan untuk bersama FELDA United namun terpaksa menolak disebabkan masih mempunyai kontrak dengan Pahang.

“Kehadiran beberapa muka baru dalam skuad Felda United musim depan diharap dapat mencetuskan kejayaan membanggakan dan kehadiran pemain import juga diharap menjadi senjata kepada pasukan.

“Saya yakin dengan wajah baru, pasukan Felda United mampu menyerlah musim depan,” jelasnya.

Ahmad Syamin yang beraksi di posisi tengah sebelum ini, pernah beraksi bersama Felda United selama tiga musim bermula 2014 sebelum berpindah ke Pahang musim lalu.

Sebelum ini, dia dikatakan bakal bersama pasukan Perak namun khabar angin itu tidak menjadi kenyataan. – BH

Leave a Reply