Kejadian Di Sebalik Tabir Perlawanan Barcelona vs Atletico Madrid Yang Mesti Anda Lihat

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pada 12 Januari 2015 yang lepas, dalam perlawanan La Liga antara Barcelona dan Atletico Madrid yang berakhir dengan kemenangan 3-1 Barcelona (hasil jaringan rangkain tiga penyerang sensasi Lionel Messi-Neymar-Luis Suarez), terdapat beberapa insiden menarik di dalam padang yang sempat dirakam oleh Canal+ Sepanyol.

Insiden-insiden yang sempat dirakam ini memberikan anda peluang untuk melihat dan mendengar gelagat pemain di padang, sesuatu yang mustahil bagi penyokong yang melihat di stadium; apatah lagi bagi penyokong yang menonton perlawanan di TV.

 

Terjemahan

0:25 (Godin memberi arahan kepada Gabi) – One in three and let him (Neymar) receive the ball. Get nearer to him (Messi)!

1:06 (Suarez memberi galakan kepada Neymar) – Ney, come on! Come on!

1:21 (Reaksi Godin selepas gol Suarez hasil hantaran Messi) – Look at me (talking to linesmen), look at me asshole. It was handball.

1:33 (Simeone berkata sesuatu kepada Messi) – You know it was handball.

1:40 (Godin berkata sesuatu kepada Rakitic) – This is football. (mengejek) This is football, you see. It’s football, not playing cards.

1:53 (Jesus Gamez berkata sesuatu kepada Busquet selepas Messi menghadiahkan penalti kepada Atletico) – He touched the ball, yes, but he touched me first.

2:04 (Suarez berkata sesuatu kepada Josema selepas Josema menolaknya) – Suarez: Josema! Your mother’s cunt/motherfucker! Gimenez: Hey you pushed me first. Suarez: I pushed you, I didn’t hit you. I only pushed you, you son of a bitch. Your mother’s a whore. (Ini sebabnya kami tak terjemah ke Bahasa Malaysia)

2:26 (Neymar berkata sesuatu kepada Raul Garcia selepas Godin menyiku Suarez di belakangnya) – Hey, hey, calm down you son of a bitch. (Garcia kemudiannya menolak Neymar)

Leave a Reply