Jurgen Klopp Beri Bayangan Mahu Latih Pasukan Jerman Di Masa Depan

Buat masa ini, Liverpool mempunyai tempoh yang cukup menggembirakan.

Mana tidaknya, mereka kini dibimbing oleh salah seorang pengurus berkaliber di dunia iaitu Jurgen Klopp.

Kejayaan Klopp menghadiahkan UEFA Champions League kepada Liverpool cukup bermakna, nama beliau kini sudah terletak pada lipatan sejarah kelab itu.

Tetapi, apa yang ada selepas ini untuk beliau?

Menurut laporan Empire of the Kop, Klopp memasang impian untuk melatih satu lagi pasukan jika masa beliau dengan Liverpool sudah berakhir.

Menerusi ejennya, Klopp mengatakan beliau ingin melengkapkan karier pengurusan bola sepaknya dengan melatih pasukan kebangsaan Jerman di masa akan datang.

Katanya, seandainya Joachim Low memilih untuk tidak lagi mengendalikan pasukan Jerman maka Klopp begitu sudi untuk mengambil alih tempat itu.

Namun begitu, ianya hanyalah satu perancangan masa depan dari beliau.

Buat masa ini, Klopp dikatakan begitu gembira di Anfield dan kegembiraan itu turut dikongsi oleh pihak atasan Liverpool.

Pihak atasan Liverpool dikatakan mahu berikan kontrak lanjutan kepada Klopp untuk memastikan pengurus itu terus kekal di England.

Lanjutan kontrak itu menawarkan kontrak 5 tahun kepada Klopp sambil pengurus itu akan dibayar dengan gaji €10 juta semusim.

Malah, Klopp turut ditawarkan dengan instentif tambahan berdasarkan prestasi beliau bersama-sama pasukan.

Sebelum ini, Real Madrid dan Paris Saint-Germain (PSG) dikaitkan dengan usaha mendapatkan pengurus itu dari Liverpool.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN