Dikutuk Uli Hoeness Secara Terbuka, Ini Respon Juan Bernat

Beberapa hari lalu, Juan Bernat dikutuk secara terbuka oleh Uli Hoeness.

Hoeness yang berang dengan media Jerman yang dituduhnya biadap dan tak beretika kerana mengkritik Bayern Munich.

Dalam satu kenyataan Uli Hoeness menjawab kritikan media apabila mereka menjual Juan Bernat ke PSG sedangkan pemain itu ada kualiti yang baik.

Hoeness memberitahu yang Bernat membuatkan kempen UCL Bayern Munich dalam masalah musim lalu.

Kami tidak dapat menerima kebiadaban dan juga berita jelik seperti ini.”

“Kamu semua berterusan mempersoalkan kenapa kami jual Bernat. Adakah itu menjadi sebab utama kami kalah?”

“Cuba ingat kembali perlawanan menentang Sevilla, Bernat hampir membuatkan kami kalah dan tersingkir kerana kesilapan beliau.”

“Itulah hari di mana kami memutuskan untuk menjual beliau. Ini kerana kesilapan beliau memberikan risiko ke atas kempen UCL kami.”

Bernat agak kecewa dengan kenyataan itu. Namun beliau enggan mengkritik balik kerana dia masih menghormati Bayern Munich.

Pada masa yang sama Bernat memberitahu yang dia, sejak dari kecil diajar oleh ibu bapanya agar sentiasa menghormati orang lain serta sentiasa bersyukur.

“Ya, saya ada mendengar tentangnya. Namun saya tidak mahu berkata apa-apa.”

“Sejak kecil, saya diajar untuk menghormati orang dan sentiasa bersyukur.”

“Saya akan sentiasa menyokong Bayern Munich. Selepas 4 tahun di sana, saya ada ramai kawan di sana. Saya mendoakan yang terbaik untuk mereka dan selamat maju jaya.”

“Itu sahaja yang boleh saya cakap.”

Uli Hoeness memang terkenal dengan mulut lancangnya. Dia sebelum ini mengutuk Mesut Ozil dan juga Pengarah Sukan PSG sampai mencadangkan agar orang itu dipecat.

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN