JDT Umum Kembalinya Leandro Velasquez, Ubah Polisi Perpindahan Sekali Lagi?

Kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) sebentar tadi mengumumkan penyerang dari Argentina, Leandro Velazquez akan menggantikan slot pemain import yang ditinggalkan oleh Aaron Niguez.

Ini bukan pertama kali Leandro beraksi bersama JDT – setelah penyerang berusia 29 tahun ini turut pernah menyarung jersi skuad Harimau Selatan selama semusim, pada 2015.

Leandro tampil dalam 29 perlawanan dan menjaringkan 16 gol pada ketika itu. Leandro juga merupakan wira JDT apabila turut tampil sebagai salah seorang penjaring gol di perlawanan akhir Piala AFC 2015.

Pemain itu kemudiannya beraksi bersama Deportivo Pasto di Colombia dan Veracruz di Liga MX, Mexico – sebelum diumumkan sebagai pemain import JDT sebentar tadi.

Kepulangan mengejutkan

Keputusan JDT untuk mengambil semula Leandro Velazquez sebenarnya agak mengejutkan. Ini kerana JDT mempunyai pilihan untuk membawa masuk mana-mana pemain import yang ada di JDT II bila-bila masa sahaja, tanpa perlu menunggu jendela perpindahan dibuka semula Mei nanti.

Selain daripada itu, JDT turut mempunyai pemain tempatan seperti Syafiq Ahmad yang telah beraksi cemerlang dalam tiga perlawanan untuk kelab dari selatan tanah air itu di posisi tersebut.
Kemasukkan kembali Leandro juga bermakna JDT tidak lagi mengikuti polisi yang mereka wujudkan sendiri sebelum ini.

Pada tahun lalu, Pengarah Teknikal JDT, Alistair Edwards sendiri pernah mengatakan Kelab Bolasepak JDT tidak akan mengambil semula pemain yang pernah berkhidmat untuk kelab dan itu adalah polisi terbaru kelab yang dititahkan oleh DYAM Tunku Mahkota Johor.

Alistair turut berkata jika ada pemain yang ditandatangani, ia adalah pemain baharu, bukan bekas pemain JDT.

Dengan perubahan terbaru ini, adakah bermakna JDT telah membatalkan polisi sebelum ini, sekaligus membuka kembali pintu mereka kepada bekas pemain yang pernah beraksi bersama mereka.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN