Ibrahimovic Pilih No.9. Martial Terasa Hati?

Penyerang muda sensasi United, Anthony Martial seakan akan meluahkan kekecewaan beliau ke atas pihak kelab.

anthony-martial-2015

Ini selepas pihak kelab dikhabarkan tidak memaklumkan beliau tentang pemberian jersi nombor 9 kepada Zlatan Ibrahimovic lebih awal kepada beliau.

Jersi no.9 tersebut telah diberikan kepada Martial pada musim lalu. Namun dalam senarai bayangan (provisional) nombor skuad, Martial akan menggunakan nombor 11 yang sebelum ini milik Adnan Januzaj.

Manchester-United-Training

Zlatan telah membuat pengumuman melalui instagram beliau yang dia sudah memilih untuk menggunakan nombor 9.

nd

Ia lantas mengundang sedikit kekecewaan Martial yang tidak dimaklumkan terlebih dahulu. Martial menukar profil dan banner facebok beliau dengan latar hitam putih dengan gambar yang menggunakan no.9.

ant11

ann

Peminat Manchester United tetap merasakan Martial sangat layak menggunakan no.11 yang sinonim dengan pemain lagenda mereka Ryan Giggs. Martial pada masa yang sama banyak bermain di sayap kiri seperti mana Ryan Giggs.

A-League-All-Stars-v-Manchester-United

Justeru, mereka mengharapkan Martial dapat menerima positif penukaran nombor tersebut walaupun mereka faham akan kekecewaan Martial yang tidak dimaklumkan lebih awal.

Berikut adalah pengumuman nombor skuad sementara oleh Manchester United menjelang musim 2016/2017.

ins

Sebagai tambahan, no.6 dikatakan masih kosong kerana mereka mahu mendapatkan seorang midfielder berkualiti dan kemungkinan ia adalah untuk Paul Pogba.

Baca juga: Sejarah Nombor Jersi & Kaitannya Dengan Posisi Pemain (Era Chapman Hingga Guardiola)

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN